NEC weer met lege handen na knotsgek treffen in Deventer

NEC heeft nog altijd geen overwinning geboekt in de Eredivisie. Ook tegen promovendus Go Ahead Eagles bleken de Nijmegenaren niet in staat om de drie punten mee naar huis te nemen. In de Adelaarshorst ging NEC in een knotsgek duel ten onder met 4-3.

Lange tijd leek NEC af te stevenen op een ruime nederlaag in Deventer. Waar een 3-0 tussenstand doet vermoeden dat Go Ahead de winst al snel had veiliggesteld, zorgden de bezoekers in het laatste kwartier voor spanning en sensatie.

Michael Higdon zorgde met zijn vierde seizoentreffer voor 3-1 en Jakob Jantscher was even later het eindstation van een zeer fraaie aanval via invaller Ryan Koolwijk en Alireza Jahanbakhsh. De daaropvolgende jacht naar de gelijkmaker werd drie minuten voor tijd beloond door Koolwijk (3-3). De middenvelder zorgde voor een sensationale terugkeer. Helaas voor NEC bleef het daar niet bij.

Na een harde voorzet van Jeffrey Rijsdijk - invaller bij Go Ahead Eagles - was het de onfortuinlijke Jahanbakhsh die met een eigen doelpunt het duel bepaalde: 4-3. NEC is de enige club in de Eredivisie die dit seizoen nog geen enkele overwinning heeft geboekt. Vier punten na vier remises is de score na negen speelronden. Ook op bezoek bij Go Ahead Eagles zat een driepunter er lange tijd niet in. Sterker, na drie minuten was de eerste tegentreffer een feit.

Van zo'n dertig meter afstand was het Denniz Türüç die de score opende met snoeiharde vrije trap. De middenvelder verraste doelman Kalle Johnsson, die niet helemaal vrijuit ging bij de treffer van de middenvelder.

Denniz Türüç links op de foto Jarchinio Antonia.

Daarna pakte NEC de draad op en kreeg het al snel een goede mogelijk via Christoph Hemlein, maar de Duitser faalde een-op-een met doelman Eloy Room.

Behalve dat Hemlein dé kans op de gelijkmaker liet liggen, kwam zijn misser nog geen minuut later heel duur te staan. Uit de counter bediende de gelanceerde Jarchinio Antonia de meegelopen Xander Houtkoop op maat: 2-0. Nog voor de rust werd de marge zelfs opgeschroefd naar drie door een treffer van Antonia.

Door de uiteindelijk nipte overwinning op hekkensluiter NEC klimt Go Ahead Eagles naar de negende plaats in de Eredivisie met twaalf punten. NEC verzamelde slechts vier punten in de eerste negen speelronden.