NEC vindt gewenste nieuwe spits in Spanje

Reacties

NEC gaat zich voor het verstrijken van de transferdeadline versterken met Landry Dimata. De 24-jarige aanvaller komt op huurbasis over van Espanyol, waar hij geen perspectief meer had. De Belg hoopt zich in de Eredivisie weer te laten zien.

NEC vindt gewenste nieuwe spits in Spanje
© Pro Shots

Technisch directeur Ted van Leeuwen zocht maandenlang naar een nieuwe aanvalsleider bij NEC. Voor de positie waar vorig seizoen Ali Akman, Pedro Ruiz en Wilfried Bony in actie kwamen, werd alleen Pedro Marques als opvolger gehaald. De Portugees maakte nog geen goede indruk.

Dimata moet trainer Rogier Meijer meer keuze geven in de punt van de aanval. De Belg kende een stormachtige ontwikkeling toen als hij talent van KV Oostende binnen een jaar voor ruim elf miljoen euro een transfer maakte naar VfL Wolfsburg. Daar kwam hij niet uit de verf, maar tijdens een verhuurperiode aan Anderlecht liet Dimata zich weer zien en verdiende hij een oproep voor het Belgische nationale elftal.

De spits, die donderdag 25 jaar wordt, kwam in die tijd echter niet tot een interlanddebuut en kende ook veel pech. Door een zware knieblessure keek hij in het seizoen 2019/20 toe. Anderlecht leende Dimata vorig jaar uit aan Espanyol, dat hem in de zomer definitief overnam. Afgelopen seizoen kwam de spits in zeven competitieduels in La Liga echter niet tot scoren. Dimata was vooral veroordeeld tot invalbeurten.

Bij NEC wil Dimata, die nog tot medio 2024 onder contract staat bij Espanyol, zich in de kijker spelen. De Nijmeegse club sprak deze zomer met veel opties voor de spitspositie, onder wie Jürgen Locadia. Daar trok Van Leeuwen uiteindelijk zelf de stekker uit. NEC versterkte zich in de zomer al met onder anderen Oussama Tannane, Jasper Cillessen, Philippe Sandler en Joris Kramer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.