NEC versterkt defensie met Deense verdediger van Galatasaray

Reacties

NEC heeft de selectie versterkt met Mathias Ross. De 22-jarige Deen komt op huurbasis over van Galatasaray en is de opvolger van de vertrokken Ivan Márquez.

NEC versterkt defensie met Deense verdediger van Galatasaray
© N.E.C. Nijmegen

De jeugdinternational van Denemarken maakte in 2022 de overstap van Aalborg BK naar Galatasaray. In Turkije kwam de centrale verdediger mede door een knieblessure geen enkel competitieduel in actie namens Cim Bom Bom. Wel mocht Ross, die alleen tijdens de laatste competitiewedstrijd tegen Kasimpasa bij de selectie van trainer Okan Buruk zat, opdraven in het bekertoernooi.

In Nijmegen kijken ze uit naar de verrichtingen van Ross. 'Het is geen geheim dat de verdedigingslinie op dit moment onze prioriteit heeft. Mathias is een veelbelovende speler die de afgelopen seizoenen op een hoog niveau actief is geweest. Bovenal vielen zijn prestaties bij Aalborg BK op en dat is ook de periode waar wij hem van kennen. We zijn ervan overtuigd dat hij een waardevolle toevoeging is aan onze selectie en wensen hem veel succes bij N.E.C.', zegt technisch directeur Carlos Aalbers op de clubsite.

In het eerste van Aalborg BK kwam Ross tot 104 officiële optredens. Daarin wist de mandekker zes keer trefzeker te zijn. NEC legde eerder deze zomer Sontje Hansen, Mees Hoedemakers, Lars Olden Larsen, Youri Baas, Koki Ogawa en Rober González al vast. Ook keerde Bram Nuytinck terug op het oude nest.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.