NEC-verschoppeling Van den Berg duikt op in Heerenveen

Reacties

Joey van den Berg traint de komende weken mee bij SC Heerenveen. De 33-jarige middenvelder krijgt van de Friezen de kans om zijn conditie op peil te houden, nadat hij werd weggestuurd door NEC.

NEC-verschoppeling Van den Berg duikt op in Heerenveen
© Pro Shots

Van den Berg doorliep zijn opleiding bij Heerenveen en speelde er later tussen 2013 en 2016 vast in het eerste elftal, voordat hij naar Reading FC verhuisde. In de zomer van 2018 verliet hij de Engelse club om aan de slag te gaan bij NEC, maar zijn tijd in Nijmegen werd (ondanks de hoge verwachtingen) een regelrechte flop. Iets meer dan een jaar na zijn komst werd hij al teruggezet naar de beloften en mocht hij transfervrij uitkijken naar een nieuwe club, maar tot een vertrek kwam het toen niet.

Twee weken geleden kwam het dan toch van een scheiding tussen beide partijen, toen het contract van Van den Berg werd verscheurd. 'Vorig seizoen zijn we met Joey aan een nieuwe uitdaging bij NEC begonnen. Helaas heeft dit voor beide partijen niet tot het gewenste resultaat geleid. Het spreekt voor zich dat we dit allemaal liever anders hadden gezien. De afgelopen dagen hebben we de situatie besproken en besloten om de wegen te scheiden. (...) Joey heeft aangegeven graag nog een stap te willen maken om zich te kunnen laten zien in het betaald voetbal', zo liet algemeen directeur Wilco van Schaik destijds in een reactie weten.

Nu heeft Heerenveen bekendgemaakt dat Van den Berg de komende periode 'voor even' zijn opwachting op het Friese trainingsveld zal maken. 'Hij krijgt de mogelijkheid van de club om tot de winterstop zijn conditie op peil te houden', zo luidt het statement.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.