NEC verrast en teleurgesteld door besluit Vitesse: 'Ondergrens bereikt'

Reacties

Bij NEC is verrast gereageerd op het besluit van Vitesse om volgende week zondag geen uitsupporters toe te laten tijdens de Gelderse derby. Algemeen directeur Wilco van Schaik is teleurgesteld door die beslissing en stelt dat een ondergrens is bereikt.

NEC verrast en teleurgesteld door besluit Vitesse: 'Ondergrens bereikt'
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
0 - 3
N.E.C.
N.E.C.

Vitesse meldde vrijdagochtend dat het in verband met veiligheidsoverwegingen geen supporters van NEC kan toelaten op zondag 7 april. De Nijmegenaren zijn verrast door de snelheid besluit, aangezien zij donderdag nog de mededeling hadden gekregen dat zij bij deze beslissing zouden worden betrokken. Daarnaast vindt Van Schaik dat de supporters van NEC worden gedupeerd, terwijl zij zich volgens de directeur al het hele seizoen goed hebben gedragen in uitwedstrijden.

'Ik vraag me af of er nog aan de kwaliteitsnormen en -eisen van betaald voetbal wordt voldaan op het moment dat je de veiligheid van meereizende supporters niet kunt garanderen', reageerde Van Schaik vrijdag in een statement. 'We respecteren dat Vitesse de veiligheidsrisico's voor onze supporters afweegt, maar vinden het krom dat wij als bezoekende club nu de dupe zijn van de verwachte wanordelijkheden van de Vitesse-supporters. Daarmee is een ondergrens bereikt.'

Veiligheid
Dat Vitesse niet kan instaan voor de veiligheid van de NEC-fans, leidt bovendien tot meer zorgen. 'Wie geeft ons nu dan de zekerheid dat onze spelers, staf, directie en medewerkers straks wél veilig zijn bij aankomst, vertrek en tijdens de wedstrijd? We zijn ook benieuwd wat de KNVB daarvan vindt. Het moet honderd procent veilig zijn, anders hoeven we niet eens aan de wedstrijd te beginnen. We praten, inclusief heen- en terugreis, over veilig en gastvrij professioneel betaald voetbal. Ook voor spelers en staf.'

NEC is nu op zoek naar op een andere manier om ervoor te zorgen dat de eigen aanhang de derby tegen Vitesse nog kan volgen. 'We onderzoeken de mogelijkheid om onze supporters met een kaart te faciliteren op de wedstrijddag, om de derbysfeer toch gezamenlijk mogelijk te maken. Daar gaan we nu gesprekken voor plannen. Met onze goede verstandhouding tussen club, gemeente en politie hopen we hier iets voor elkaar te krijgen. Uiteraard met de focus op ieders veiligheid', aldus Van Schaik.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
13
Almere City FC
31
7
12
12
31-51
-20
33
14
Heracles Almelo
31
9
5
17
41-65
-24
32
15
Excelsior
31
5
11
15
46-66
-20
26
16
RKC Waalwijk
31
6
7
18
31-52
-21
25
17
FC Volendam
31
4
7
20
30-75
-45
19
18
Vitesse
31
5
5
21
25-70
-45
2
* Actueel tot en met 28 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.