NEC trekt zege nu wél over de streep tegen SC Cambuur

NEC heeft zich donderdagavond als veertiende club gekwalificeerd voor de achtste finales van het TOTO KNVB-bekertoernooi. De Nijmegenaren waren in Leeuwarden te sterk voor SC Cambuur, beide teams speelden met een sterk gewijzigde ploeg.

SC Cambuur
SC Cambuur
1 - 2
N.E.C.
N.E.C.

Drie weken geleden stonden beide ploegen nog tegenover elkaar in Nijmegen. Cambuur trok toen na een knappe comeback aan het langste eind. Donderdag aasde NEC op revanche in het bekertoernooi. De bezoekers kenden in ieder geval een vliegende start in Leeuwarden.

UIt een hoekschop nam Ole Romeny het doel van Cambuur onder vuur. Maxim Gullit, één van de reservespelers die de kans kregen bij de thuisploeg, verlengde de bal vervolgens ongelukkig in eigen doel: 0-1. NEC ging vervolgens op zoek naar meer. Op slag van rust kregen de Nijmegenaren de beloning voor een sterke eerste helft. Magnus Mattsson bediende Dirk Proper, die voor 0-2 zorgde.

Na rust kwam Cambuur beduidend beter voor de dag. Sam Hendriks zorgde in de 57ste minuut voor de aansluitingstreffer. De gastheren drongen vervolgens wel aan, maar kwamen nauwelijks tot grote kansen. De beste mogelijkheid was nog voor Mattsson, maar het bleef bij 1-2. NEC bekert daardoor verder, Cambuur ligt uit het bekertoernooi.