NEC-supporters boycotten Gelderse derby

Reacties

NEC reist op 15 januari zonder supporters af naar Arnhem voor de derby tegen Vitesse. De gemeente Arnhem maakte eerder bekend dat er maar vierhonderd kaarten Nijmeegse fans welkom zijn in Gelredome. De aanhang van NEC vindt dat aantal te laag en boycot daarom de wedstrijd.

NEC-supporters boycotten Gelderse derby
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
0 - 0
N.E.C.
N.E.C.

Vorig seizoen waren supporters van NEC helemaal niet welkom in Arnhem na de ongeregeldheden tijdens de editie in Nijmegen eerder in dat seizoen. Lang was het de vraag of er in januari wel Nijmeegse fans welkom waren. Na lang overleg tussen beide clubs en de gemeente en politie van Arnhem kwam daar het aantal van vierhonderd kaarten uit.

Al snel volgde protest van verschillende supportersgroeperingen van NEC, die vierhonderd kaarten te weinig vonden. Tijdens de vorige editie van Vitesse-NEC waarbij uitpubliek welkom was, reisden achthonderd NEC-fans naar Arnhem. Het uitvak van Gelredome biedt plaats aan maximaal duizend mensen.

NEC vindt het jammer dat de supportersgroeperingen hebben besloten om thuis te blijven. 'NEC had gehoopt op een andere reactie, maar respecteert de keuze van de delegatie die sterk vertegenwoordigd is en mede zorgt voor een goed verloop van de drukbezochte uitwedstrijden', schrijft de club in een persbericht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.