NEC op de valreep langs Excelsior dankzij zondagsschot Foor

Reacties

Een jaar na de degradatie is NEC het nieuwe Eredivisie-seizoen begonnen met een 1-0 overwinning op Excelsior. Het had er echter alle schijn van dat de laatste wedstrijd van de eerste speelronde zonder doelpunten zou eindigen, totdat Navarone Foor vlak voor tijd met een prachtig afstandsschot de ban brak.

NEC op de valreep langs Excelsior dankzij zondagsschot Foor

NEC en Excelsior waren aan elkaar gewaagd in De Goffert. Zowel de kampioen van de Jupiler League als de nummer vijftien van vorig seizoen liet zien over enkele potentiële smaakmakers te beschikken. Anthony Limbombe, die in de belangstelling staat van Leeds United, zorgde aan Nijmeegse kant regelmatig voor gevaar met zijn traptechniek, terwijl Excelsior het vooral moest hebben van de snelheid van aanwinsten Brandley Kuwas en Nigel Hasselbaink.

Goals leverden de inspanningen van de nieuwe Eredivisie-gezichten echter niet op. Kuwas stelde Hannes Halldórsson al in de vijfde minuut op de proef met een schot in de verre hoek, maar de IJslandse NEC-sluitpost was bij de les. Limbombe vond uit een vrije trap Excelsior-doelman Filip Kurto op zijn weg, terwijl Christian Santos tot twee keer een goede kopkans miste na prima voorzetten van de Belgische vleugelspits. Vlak na rust kreeg Tom van Weert de bal niet langs Halldórsson.

Christian Santos had tot twee keer toe de mogelijkheid om NEC op voorsprong te koppen.
Christian Santos had tot twee keer toe de mogelijkheid om NEC op voorsprong te koppen.

De gemiste kans van Van Weert, vorig seizoen nog goed voor dertien Eredivisie-goals namens Excelsior, was de laatste echt grote mogelijkheid voor beide ploegen om in de strijd tegen degradatie meteen een tik uit te delen, maar dat was buiten Foor gerekend. Nadat een dappere stiftpoging van de 23-jarige middenvelder het Kralingse doel nog had gemist, haalde de technisch begaafde linkspoot drie minuten voor tijd wél doeltreffend uit. Zijn knal van afstand was Kurto veel te machtig.

Het betekende dat NEC op de valreep zijn sterke reeks uit de Jupiler League toch nog voortzette in de Eredivisie. Op weg naar het kampioenschap won de ploeg van toenmalig coach Ruud Brood thuis immers negentien keer op rij. Met Ernest Faber aan het roer kwam woensdagavond de twintigste tot stand. Bovendien hield NEC voor het eerst in 47 duels zijn doel weer eens schoon in Eredivisie-verband. Een betere terugkeer had de Nijmeegse promovendus zich nauwelijks kunnen wensen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.