NEC maakt er vijf bij FC Volendam en geeft superweek extra glans

Reacties

NEC heeft na het behalen van de bekerfinale weer succes geboekt. De uitwedstrijd tegen FC Volendam werd relatief eenvoudig over de streep getrokken.: 2-5.

NEC maakt er vijf bij FC Volendam en geeft superweek extra glans
© Pro Shots
FC Volendam
FC Volendam
2 - 5
N.E.C.
N.E.C.

NEC-trainer Rogier Meijer baalde na de wedstrijd tegen SC Cambuur dat er drie dagen later alweer een Eredivisie-wedstrijd op het programma stond, maar in werkelijkheid had zijn ploeg amper moeite met de hekkensluiter van de competitie.

Toch was het begin voor de thuisploeg. Althans, dat leek zo, want de goal van Vivaldo Semedo werd afgekeurd vanwege hinderlijk buitenspel. Kort daarna telde het doelpunt van Sontje Hansen wel, waardoor NEC de leiding nam in het Kras Stadion. Nog voor het rustsignaal wist NEC de wedstrijd te beslissen, omdat Kodai Sano en Sylla Sow er 0-2 en 0-3 van maakten. 

En dus leek het tandeloze Volendam weer een pijnlijke avond tegemoet te gaan, maar vroeg in de tweede helft was daar ineens een teken van leven en maakte Semedo de aansluitingstreffer. Omdat Volendam daarna aandrong leek de thuisploeg er weer in te geloven, maar echt grote kansen bleven uit. Via Rober González deelde NEC in de slotfase de definitieve nekslag uit. Na het doelpunt van Zack Booth, dat voor Volendam te laat kwam, viel ook nog de 2-5 van Lars Olden Larsen.

NEC bezet de zesde plaats in de Eredivisie door de driepunter bij Volendam, dat met dertien punten hekkensluiter blijft. Het behalen van de vijfde plaats is voor NEC belangrijk, vooral omdat ook Feyenoord in de finale van de KNVB Beker staat. Daardoor is er een extra Europees ticket te vergeven.

FC Volendam Nederland

NEC Nederland

NEC Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.