NEC laat Duelund na drie basisplaatsen op rij vertrekken

Reacties

Mikkel Duelund vertrekt per direct bij NEC. De Nijmeegse club heeft de huurovereenkomst met Dinamo Kiev ontbonden, waardoor voor de 25-jarige middenvelder de weg vrij is voor een overgang naar Aarhus.

NEC laat Duelund na drie basisplaatsen op rij vertrekken
© Pro Shots

Duelund was ontevreden over het aantal speelminuten dat hij kreeg bij NEC en wilde daarom graag vertrekken. Toch stond de Deen in de afgelopen drie competitiewedstrijden in de basis, tegen FC Emmen, Feyenoord en Sparta Rotterdam. Dat had alles te maken met de schorsing van Oussama Tannane.

Tannane heeft zijn schorsing inmiddels uitgezeten en met Magnus Mattsson en Jordy Bruijn denkt NEC voldoende opties te hebben op de nummer 10-positie. 'Het is belangrijk dat er perspectief is voor een speler en dat ontbrak steeds meer na de competitiestart', vertelt technisch directeur Carlos Aalbers op de clubsite van NEC.

'Mikkel heeft zich altijd professioneel opgesteld en om die reden waren we ook bereid om mee te werken met een transfer, mede vanwege het feit dat we zijn vertrek intern kunnen opvangen. We wensen Mikkel al het succes bij zijn nieuwe club in Denemarken.' Duelund werd in 1997 geboren in Aarhus en keert zo terug in zijn geboortestad.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.