Meijer: 'Niet het idee dat we tegen de nummer zes speelden'

Bij NEC groeit het vertrouwen ondanks het gelijkspel tegen Sparta Rotterdam van zaterdagavond. De Nijmeegse ploeg legde de tegenstander lange tijd de wil op, maar moest er door een goal van Arno Verschueren nog alles aan doen om een nederlaag te voorkomen. 'We hadden Sparta op de knieën.'

N.E.C.
N.E.C.
1 - 1
Sparta Rotterdam

Trainer Rogier Meijer hield een dubbel gevoel over aan de wedstrijd. 'Ik ben super tevreden over de manier waarop we hebben gespeeld, maar we hebben niet gewonnen en dat overheerst natuurlijk', vertelde de trainer na afloop. 'We hebben hartstikke goed gespeeld, zowel met als zonder bal. We hebben Sparta 85 minuten lang onder druk gezet. Aan de bal hebben we ze alle kanten op gespeeld, zeker in de eerste helft.'

Toch was het Sparta dat in de tweede helft de leiding nam door een kopbal van Verschueren. 'We hebben het zelf nagelaten om de eerste goal te maken. We hadden Sparta op de knieën en kregen de kansen, maar we scoorden niet. Dit was onze derde wedstrijd in acht dagen en als ik dan zie hoe fris en energiek iedereen op het veld stond, daar ben ik tevreden over. Op de momenten waarop het kon, zetten we Sparta direct onder druk.'

Meijer had tijdens de wedstrijd niet het gevoel dat NEC tegen de nummer zes van de Eredivisie speelde. 'Nee, dat merkte ik niet zo. Wij hebben onszelf niet beloond, terwijl we prima speelden. Sparta schoot anderhalve keer op goal en een keer ging de bal erin. Zeker in de eerste helft speelden we er prima doorheen, maar maakten we de kansen niet af. Duelund, Proper en Nany kregen kansen. Ik had niet het gevoel dat we tegen de nummer zes speelden en dat hebben we zelf afgedwongen.'

NEC liet wel een kans liggen om het gat met SC Heerenveen, dat verloor van Vitesse (1-3), te verkleinen tot twee punten. 'Toch denk ik dat iedereen vertrouwen haalt uit deze wedstrijd. Als we het dan hebben over de nummer zes, dan hebben wij die een uur alle kanten op gespeeld. Dat telt alleen niet, het gaat om de goals. Maar dat wat we vanaf de winterstop proberen, slaat aan bij de spelers. We spelen dynamischer en komen tot beter aanvallend voetbal. Dat moeten we vasthouden en dan gaan we vanzelf wedstrijden winnen.'

Duelund
Ondertussen speelde Mikkel Duelund naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste wedstrijd voor NEC. De Nijmeegse club laat de Deen naar zijn thuisland vertrekken. Duelund keert daar terug bij Aarhus. 'De kans is groot dat hij vertrekt, ja', beaamde Meijer, die geen vervanger verwacht. Duelund speelde de afgelopen drie wedstrijden door de schorsing van Oussama Tannane. 'Maar hij keert nu terug en ook Magnus Mattsson en Jordy Bruijn zijn op de weg terug van blessures. Dan hebben we op die positie voldoende opties.'

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}