NEC krijgt pijnlijke dreun, opgeleefd Volendam verrast koploper Almere City

NEC heeft vrijdagavond voor de derde wedstrijd op rij niet kunnen winnen in de Keuken Kampioen Divisie. Sterker nog: in Nijmegen ging FC Eindhoven er verrassend met de drie punten vandoor. Koploper Almere City FC liep bij het opkrabbelende FC Volendam eveneens tegen puntenverlies aan.

FC Volendam
FC Volendam
2 - 2
Almere City FC

Almere City is met twintig punten uit negen duels nog altijd de trotse koploper, maar had het op bezoek bij Volendam bijzonder lastig. Twintig minuten voor tijd kwam het zelfs op achterstand. Op de counter werd Nick Doodeman de diepte ingestuurd, waarna hij met een fraai diagonaal schot voor de 1-0 zorgde. Dat leek in een gesloten wedstrijd de winnende te worden, maar Almere vocht zich in een doelpuntrijke slotfase terug.

Uit een vrije trap kopte Delvechio Blackson richting doel, op de doellijn verzorgde Kevin Luckassen het laatste tikje. Kort daarna - zo'n tien minuten voor tijd - knikte James Efmorfidis een rebound tegen de touwen, waarmee hij Almere City de overwinning leek te bezorgen. In de laatste minuut was het echter wederom Doodeman - zijn indraaiende vrije trap werd door niemand aangeraakt en ging binnen - die scoorde: 2-2.

Dat was een opsteker voor Volendam en trainer Hans de Koning, die het stokje onlangs overnam van de ontslagen Misha Salden, die op zijn beurt wel aanbleef als manager voetbalzaken. In zijn tweede duel aan het roer kon De Koning weer een succesje boeken. Vorige week werd met 1-0 gewonnen van RKC Waalwijk, het punt tegen de lijstaanvoerder werd vrijdag eveneens gevierd.

N.E.C.
N.E.C.
0 - 1
FC Eindhoven

De bezoekers begonnen het huidige Keuken Kampioen Divisie-seizoen slecht, maar komen steeds beter in vorm. In de voorgaande drie wedstrijden speelde de ploeg van David Nascimento gelijk tegen Roda JC en FC Twente, tussen die twee remises door werd er ruim gewonnen bij Jong Ajax. Tegen de Nijmeegse titelkandidaat werd er eveneens gestunt.

De manier waarop de Brabanders op voorsprong kwamen, en uiteindelijk dus de zege pakten, was behoorlijk curieus. Een schot van NEC-aanvaller Anass Achahbar werd door Eindhoven-keeper Ruud Swinkels naast getikt, maar er werd een achterbal gegeven. Uit de tegenaanval van de bezoekers zorgde middenvelder Branco van den Boomen vervolgens voor 0-1.

Na de pauze kreeg Jonathan Okita een grote kans op de gelijkmaker en werd de 0-2 van Elton Kabangu aan de andere kant afgekeurd wegens buitenspel, maar gescoord werd er niet meer, tot frustratie van het teleurgestelde Nijmeegse publiek. Na de remise bij Go Ahead Eagles en het verlies bij Almere City was het voor de ploeg van Jack de Gier de derde wedstrijd op rij zonder zege.

FC Den Bosch
1 - 0
FC Dordrecht

De ploeg uit de hoofdstad van Brabant komt door de thuiszege van vrijdag voorlopig de topvijf binnen. Een wat gelukkige goal van Stefano Beltrame was genoeg voor de zege. Centrumverdediger Daniël Breedijk liet een simpele terugspeelbal zomaar glippen, waardoor de Italiaan de bal kon oppikken en simpel de 1-0 kon binnenschieten. Daar bleef het ook bij.

Jong AZ
Jong AZ
2 - 2
Jong FC Utrecht

De Alkmaarders waren op het eigen trainingscomplex in Wijdewormer voor rust de veel betere ploeg. Al na elf minuten scoorde aanvoerder en spits Ferdy Druijf vanaf de penaltystip, vrijwel direct daarna was hij dicht bij de 2-0, maar zijn kopbal belandde op de lat.

Toch was het kort na de pauze Jong FC Utrecht dat op gelijke hoogte kwam, dankzij een rake schuiver van Sylla Sow. Het werd zelfs nog erger voor de AZ-beloften, toen Jeredy Hilterman de 1-2 liet aantekenen. Genoeg voor de Utrechtse zege was dat echter niet, omdat wederom Druijf in de slotfase de eindstand bepaalde.