NEC knokt zich dankzij fraaie goal Limbombe naast PEC

PEC Zwolle heeft een zege bij NEC uit handen gegeven. Een heerlijke goal van Anthony Limbombe hielp de thuisploeg in De Goffert aan een punt in een spectaculair duel: 2-2.

Waar PEC de voorgaande jaren indruk maakte met aanvallend voetbal, spelen de Zwollenaren dit seizoen heel anders. Trainer Ron Jans gokt met zijn huidige elftal meer op de counter, wat vooral in uitwedstrijden een succesvol recept blijkt.

Ook in Nijmegen pakte dat een helft lang goed uit. Door in te zakken en te gokken op de omschakeling nam PEC een verdiende 0-2 voorsprong. Trent Sainsbury kopte raak na een vrije trap van Stef Nijland, waarna Lars Veldwijk met een fraai stiftje een blunder van Wojciech Golla afstrafte. De Poolse verdediger schatte een lange bal totaal verkeerd in, waardoor Veldwijk alleen op vierde doelman Marco van Duin af kon.

Trent Sainsbury maakte zijn eerste doelpunt in de Eredivisie.

NEC mocht van geluk spreken dat de schade voor rust beperkt bleef tot twee tegentreffers, want Veldwijk (voorlangs), Queensy Menig (zijnet) en Sainsbury (paal) lieten na de score nog verder uit te bouwen. De thuisploeg beet alleen van zich af via een effectbal van Christian Santos, die met moeite werd gekeerd door PEC-keeper Kevin Begois.

De Belgische doelman leidde vorig week tegen Ajax met een flater de openingstreffer in en deze keer bood hij NEC de helpende hand. Begois tastte mis bij een corner en Janio Bikel profiteerde ervan door de 1-2 te maken. Die goal gaf de Nijmegenaren vleugels, want de thuisploeg voerde de druk op en dat leverde in de 62ste minuut resultaat op.

Anthony Limbombe gooide op de linkervleugel zijn trukendoos open en krulde op schitterende wijze de 2-2 in de verre bovenhoek, waarmee de comeback van NEC compleet was. De ploeg van trainer Ernest Faber opende vervolgens de jacht op de zege, maar het was PEC dat de beste mogelijkheden kreeg op een derde doelpunt. In de 66ste minuut kregen achtereenvolgens Kingsley Ehizibue, Nijland en Menig de bal niet langs Van Duin.

Acht minuten voor tijd werd de NEC-doelman wél gepasseerd, maar voorkwam de paal een tweede treffer van Veldwijk. Zo eindigde de enerverende wedstrijd in 2-2. PEC blijft door de remise achtste op de ranglijst, terwijl NEC een plaats hoger staat.