NEC kiest opnieuw voor constructie met trainerstrio

Reacties

NEC gaat het seizoen 2019/20 in met drie hoofdtrainers. Adrie Bogers, Rogier Meijer en Francois Gesthuizen zijn maandag 'op basis van gelijkwaardigheid' aangesteld als nieuwe verantwoordelijken bij de Nijmegenaren.

NEC kiest opnieuw voor constructie met trainerstrio

In april koos NEC in eerste instantie tijdelijk voor een dergelijke constructie. Bogers en Meijer deden het toen samen met Ron de Groot, maar laatstgenoemde gaf aan niet in aanmerking te willen komen om vast aan te sluiten bij het eerste elftal. NEC heeft Gesthuizen daarom doorgeschoven. Algemeen directeur Wilco van Schaik geeft uitleg op de clubsite.

'We hebben met diverse kandidaten gesproken, maar ook steeds gezegd dat een interne invulling een optie was. Dat is ons aan het einde van het seizoen goed bevallen. Wij gaan als club het derde jaar Eerste Divisie in en dan heb je het niet breed, dat speelt ook mee. Bepaalde trainers kozen in een eerder stadium al voor lucratievere opties, waar anderen weer niet konden wachten op duidelijkheid. We moeten op de centen passen, op elke positie in ons voetbalbedrijf', aldus Van Schaik.

'Wij hebben er vertrouwen in dat we hiermee een eerste positieve stap zetten in de ontwikkeling en toekomst van NEC. Voetbal moet weer centraal gaan staan. Technisch hebben we de afgelopen jaren matig tot slecht gepresteerd, dat is de waarheid. Dat zal moeten verbeteren. Wij denken dat de filosofie, de werkwijze en de cultuur waarin dit gebeurt belangrijk is voor resultaat. Het eerste elftal is het meest belangrijke onderdeel binnen onze club. Een kampioenschap verwachten we niet direct, maar energie, motivatie, ontwikkeling en een team dat strijdt zijn factoren die we bij onze club terug willen zien. En dan zijn de play-offs het eerste doel. Daar gaan we vanaf vandaag aan werken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.