De Gier nieuwe trainer Go Ahead: 'Laten zien dat NEC een incident was'

Reacties

Go Ahead Eagles heeft Jack de Gier aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De vijftigjarige coach zat zonder club na zijn vertrek bij NEC in april en heeft een eenjarig contract getekend in De Adelaarshorst.

De Gier nieuwe trainer Go Ahead: 'Laten zien dat NEC een incident was'

De Gier is in Deventer de opvolger van John Stegeman, die de pikante overstap naar PEC Zwolle maakte. Eerder was ook onder anderen Andries Ulderink in beeld als opvolger, maar de keuze is dus op De Gier gevallen. Voor de Brabander wordt het zijn derde klus als hoofdtrainer in het betaald voetbal. Eerder was hij werkzaam bij Almere City FC en NEC.

Met Go Ahead kiest hij dus opnieuw voor een club uit de Keuken Kampioen Divisie. De Deventenaren eindigden het afgelopen seizoen als vijfde en grepen na een dramatische slotfase van het tweeluik met RKC Waalwijk naast promotie naar de Eredivisie.

'Onze voetbalvisies passen goed bij elkaar', vertelt De Gier op de clubsite van Go Ahead. 'Als trainer sta ik voor aanvallend voetbal, waarbij alles geven de basis is. Wat dat betreft willen we de lijn van afgelopen seizoen doortrekken. Daarnaast is individuele ontwikkeling van spelers een van de speerpunten. Met name tijdens mijn periode bij Almere City FC hebben meerdere spelers mooie transfers kunnen maken, doordat ze zich stormachtig ontwikkelden.'

Leerzaam jaar
Zijn periode bij NEC was minder succesvol, hetgeen uiteindelijk leidde tot een ontslag. 'Dat was een leerzaam jaar. Natuurlijk ga je naderhand evalueren, om er als trainer beter uit te komen. Ik ben vooral gebrand om komend seizoen te laten zien dat NEC een incident was en Almere City FC geen toeval', verklaart De Gier.

'Ik herinner me Go Ahead Eagles gewoon als een fantastische club, een beeld dat de afgelopen jaren bevestigd werd als ik op bezoek kwam met Almere City FC en NEC. Er staat en komt een mooie groep spelers en een sterke staf, waarin ik met assistent-trainer Marco Heering en video-analist Leen den Boer twee oude bekenden van Almere City FC tegenkom. Kortom: alle elementen zijn aanwezig om er met z'n allen een mooi seizoen van te maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.