NEC hekkensluiter af na gelijkspel tegen Go Ahead Eagles

Reacties

NEC en Go Ahead Eagles hebben zondagmiddag hun onderlinge duel in De Goffert besloten met een 1-1 gelijkspel. Door het behaalde puntje zijn de Nijmegenaren wel hekkensluiter af.

NEC hekkensluiter af na gelijkspel tegen Go Ahead Eagles

Al na vijf minuten kopte Michael Higdon uit een corner van Jakob Jantscher het openingsdoelpunt binnen. Daarmee passeerde hij doelman Patrick ter Mate, de derde sluitpost van de Deventenaren. Aanwinst Stephan Andersen, die de zo plotsklaps naar Vitesse teruggekeerde Eloy Room moet gaan vervangen, was nog niet speelgerechtigd en tweede doelman Erik Cummins is geblesseerd.

Na het slechte begin voor Go Ahead kreeg de ploeg van trainer Foeke Booy het wel voor elkaar NEC terug te dringen. Erik Falkenburg miste een grote kopkans, maar tot meer grote kansen leidde het overwicht niet.

Direct na de onderbreking kreeg NEC mogelijkheden om verder uit te lopen, maar verzuimde dat. Daar kreeg de formatie van Anton Janssen, met Rens van Eijden centraal in de defensie (op de foto links in duel met Marnix Kolder), de rekening voor gepresenteerd. Want na een klein uur schoot Deniz Türüc van grote afstand de ploegen weer naast elkaar. Daar bleef het bij.

Met het behaalde puntje achterhaalt NEC degradatieconcurrent ADO Den Haag qua punten, maar de Nijmegenaren hebben een beter doelsaldo. Momenteel is RKC Waalwijk laatste met een punt achterstand op NEC en ADO maar de Waalwijkers ontvangen in de laatste wedstrijd van de 21ste speelronde nog PSV. NEC is wel al vijf duels ongeslagen, echter ook al 33 keer op rij zonder clean sheet. Dat is een clubrecord. Go Ahead, dat een serie van drie verloren uitduels een halt toeroept, is met maar vier punten meer dan NEC middenmoter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.