NEC haalt ervaren buitenspeler Langil binnen

Reacties

NEC heeft Steeven Langil vastgelegd. De aanvaller was transfervrij en tekent een contract voor een seizoen met een optie voor nog een jaar in Nijmegen. Daarmee heeft de Jupiler League-ploeg de gewenste offensieve versterking binnen.

NEC haalt ervaren buitenspeler Langil binnen

'Steeven is een speler die we aantrekken voor de rechterflank, maar hij kan ook op links uit de voeten', aldus technisch directeur Remco Oversier. 'Het is een speler met veel ervaring op het hoogste niveau en in verschillende competities. Hij brengt snelheid en diepgang, zowel aan de bal als zonder de bal. Hiermee vergroten we ook op de flanken de keuzemogelijkheden.'

De 29-jarige Fransman heeft al een rits aan werkgevers gehad. Zo was hij in 2011 in dienst van AJ Auxerre trefzeker in een Champions League-duel met Ajax (2-1 zege). Verder speelde Langil in de shirts van Nîmes Olympique, SM Caen, Valenciennes FC, CS Sedan, Guingamp, Moeskroen, Waasland-Beveren en Legia Warschau.

Laatstgenoemde club liet hem deze zomer transfervrij gaan, nadat Langil vorig seizoen na de winter op huurbasis voor Waasland-Beveren speelde. De Belgen verkochten hem in de zomer van 2016 juist nog aan de Poolse topclub.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.