NEC haalt Chery terug naar Nederland

Reacties

Tjaronn Chery keert terug naar Nederland. De 35-jarige aanvallende middenvelder is op weg naar NEC, dat hem voor een half jaar huurt van Maccabi Haifa als de laatste formaliteiten zijn afgerond. De club uit Israël laat hem volgende week, na de finale van het toernooi om de Toto Cup, naar Nijmegen vertrekken.

NEC haalt Chery terug naar Nederland
© Pro Shots

Chery wilde vanwege een privékwestie tijdelijk terug naar Nederland. De spelmaker was sinds 2019 in dienst van Maccabi Haifa, waar hij ook de aanvoerdersband droeg. Vorig seizoen was hij met de club actief in de groepsfase van de Champions League, met Paris Saint-Germain, Juventus en Benfica als tegenstanders.

NEC ziet in Chery een speler die multi-inzetbaar is. Trainer Rogier Meijer vertelde woensdagavond na de overwinning in het KNVB-bekertoernooi tegen Go Ahead Eagles al dat de club zich richtte op een extra spits en een aanvallend ingestelde middenvelder die eventueel ook op de flanken uit de voeten kan. Chery past in dat plaatje. SC Heerenveen had hem ook op de korrel, maar viste achter het net.

Meijer heeft met Magnus Mattsson een uitstekende aanvallende middenvelder in huis. De Deen is dit seizoen clubtopscorer bij NEC. Ook Rober González en Yvandro Borges Sanches kunnen op die positie uit de voeten. Op de flanken verandert er waarschijnlijk nog iets. Elayis Tavsan is op weg naar de uitgang, waardoor er aan de rechterkant een vacature ontstaat.

Chery neemt dus tijdelijk afscheid van Maccabi Haifa, waar hij vierenhalf jaar speelde. Daarvoor was hij actief in China, Turkije en Engeland. Nu keert hij dus terug in Nederland, waar hij eerder speelde voor FC Twente, SC Cambuur, RBC Roosendaal, FC Emmen, ADO Den Haag en FC Groningen.

Spelersprofiel

Chery


Geboortedatum:
4 juni 1988
Leeftijd:
35
Geboorteplaats:
Den Haag
Nationaliteit
Suriname
Lengte:
1,70 m
Gewicht:
68 kg
Huidige club:
NEC
Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.