NEC-fans welkom bij Gelderse derby tegen Vitesse

Reacties

Supporters van NEC zijn in april welkom bij de Gelderse derby tegen Vitesse in Arnhem. Dat hebben de clubs, de gemeente Arnhem en de politie besloten. Er mogen in totaal achthonderd Nijmeegse fans afreizen naar Gelredome.

NEC-fans welkom bij Gelderse derby tegen Vitesse
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
0 - 3
N.E.C.
N.E.C.

Op 17 oktober 2021 ontstonden er rond de wedstrijd NEC-Vitesse rellen en werd besloten om voorlopig geen uitfans toe te staan. Vorig seizoen werd er aan vierhonderd NEC-fans de kans geboden om de wedstrijd tegen Vitesse in de GelreDome te bekijken, maar hier werd geen gebruik van gemaakt door de fans. Er ontstond onvrede omdat Vitesse het uitvak niet volledig beschikbaar stelde.

De fans van Vitesse waren bij de edities van vorig seizoen en dit seizoen welkom in Nijmegen. Het was nog de vraag of dat ook gold voor de NEC-supporters. Dat is nu dus het geval. De achthonderd kaarten die beschikbaar worden gesteld aan de Nijmeegse fans is het dubbele aantal van vorig seizoen.

Goed gedragen
De gemeente Arnhem maakte maandag bekend dat de fans van NEC welkom zijn, omdat de eerdere twee derby's in Nijmegen zonder incidenten zijn verlopen en 'fans zich tijdens de wedstrijd, maar ook in zijn algemeenheid goed hebben gedragen'. De gemeente voegt wel toe: 'Als er zich toch weer ongeregeldheden voordoen, is het mogelijk dat het besluit weer moet worden herzien.'

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem hoopt op een mooi voetbalfeest in april. 'Ik ben blij gestemd dat het na zoveel jaren weer mogelijk is fans van beide clubs te mogen verwelkomen. Goed gedrag wordt beloond. Laten we dit omarmen en er samen een mooi voetbalfeest van maken.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.