NEC eert scheidend trainer Vloet met ruime zege

Het aanstaande vertrek van trainer Wiljan Vloet naar Sparta Rotterdam heeft geen negatief effect gehad op de prestaties van NEC. In Noord-Limburg wonnen de bezoekers met 4-1 van VVV-Venlo.

Na ruim twintig minuten opende Lorenzo Davids namens de Nijmegenaren de score. Vervolgens moesten de toeschouwers in stadion De Koel lang wachten op een doelpunt.

Pas in de 62ste minuut verdubbelde John Goossens de score. Hij rondde de assist, gegeven met de borst, van Björn Vleminckx koelbloedig af. VVV was af en toe dreigend, maar alle pogingen gingen ver naast of over het doel van Jasper Cillissen.

Voor de degradatiekandidaat was een overwinning van cruciaal belang. Aanspraak op een zege maakte VVV desondanks geen moment. Vleminckx bracht VVV uiteindelijk de nekslag toe. Vanuit een corner schoot hij de bal achter doelman Kevin Begois.

Naarmate het laatste fluitsigaal naderde werd de nederlaag voor de Venlonaren nog pijnlijker. Een van richting veranderd schot van Goossens eindigde knullig achter Begois. In blessuretijd redde Ahmed Musa, in beeld bij Tottenham Hotspur en Borussia Dortmund, met een benutte penalty de eer voor VVV.

Door de overwinning gaat NEC op de ranglijst NAC Breda voorbij dat vrijdag gelijk speelde tegen AZ (1-1). VVV staat na de nederlaag vast op de zeventiende positie. Nacompetitie lijkt voor de Limburgers onontkoombaar. Foto: VI Images