NEC duwt ontredderd ADO richting degradatiezone

NEC heeft de crisis bij ADO Den Haag vergroot. De Nijmegenaren wonnen in eigen huis eenvoudig met 3-0 van de Hagenaars, waar het zowel op als naast het veld onrustig is.

Door de perikelen met clubeigenaar Hui Wang zit ADO in financieel zwaar weer, maar sportief gaat het niet veel beter. De ploeg van trainer Zeljko Petrovic blijft door de kansloze nederlaag tegen NEC, dat de laatste weken toch ook niet bepaald in topvorm stak, staan op de vijftiende plaats. De voorsprong op nummer zestien PEC Zwolle, dat zaterdag nog in actie komt tegen Willem II, bedraagt slechts een punt.

In De Goffert werd al snel duidelijk dat NEC weinig te duchten had van ADO. Al in de tiende minuut opende Kévin Mayi na een uitstekende pass van de zeventienjarige Ferdi Kadioglu de score. Twee minuten later kwamen de Nijmegenaren met het nodige fortuin op 2-0. Een prima aanval eindigde op het hoofd van Tyronne Ebuehi, die zijn eigen doelman Ernestas Setkus passeerde.

Diezelfde Setkus stond zelf bijna aan de basis van de 3-0. De keeper nam veel te veel tijd bij een terugspeelbal en mocht van geluk spreken dat Julian von Haacke daar niet optimaal van profiteerde. Op slag van rust viel de derde NEC-treffer alsnog. Mayi stuurde Mohamed Rayhi de diepte in en de linksbuiten schoot uit een moeilijke hoek raak. Setkus leek bij de goal niet helemaal vrijuit te gaan.

Het spelbeeld veranderde in de tweede helft niet of nauwelijks. ADO was eenmaal dreigend via Gervane Kastaneer, maar dat was lang niet voldoende om NEC aan het zweten te krijgen. Mayi kreeg zelfs nog een enorme kans op de 4-0. Setkus redde echter prima op het schot van de spits. NEC stijgt door de zege van de veertiende naar de elfde plek.