NEC-boegbeeld Hans van Delft (73) overleden

Reacties

Hans van Delft is op 73-jarige leeftijd overleden. De ondernemer, die tussen 1997 en 2006 als voorzitter van NEC fungeerde, was al geruime tijd ziek.

NEC-boegbeeld Hans van Delft (73) overleden
© Pro Shots

Onder leiding van Van Delft verruilde NEC de status van degradatiekandidaat lange tijd voor die middenmoter of zelfs subtopper. Een zeer grote stunt was het aantrekken van Johan Neeskens als hoofdtrainer in 2000.

Het absolute hoogtepunt tijdens de ambtstermijn van Van Delft was het bereiken van Europees voetbal in het seizoen 2002/03. Dankzij een zeer late goal van Jarda Simr boekte NEC op de laatste speeldag een 0-1 zege bij RKC Waalwijk, waardoor de equipe uit Nijmegen sensationeel als vijfde finishte.

Met Van Delft aan het roer schroomde NEC niet om te investeren in de spelersgroep. Zo telde de club in het seizoen 2003/04 één miljoen euro neer om Andrzej Niedzielan over te nemen van Dyskobolia Grodzisk. Een andere 'exoot' uit die tijd was Édgar Barreto.

Bij zijn afscheid in 2006 werd Van Delft benoemd tot erevoorzitter. NEC-fans noemden hem liefkozend De Grote Dikke Leider.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.