'Natuurlijke leider' Ars nieuwe aanvoerder NAC Breda

Reacties

Trainer Marinus Dijkhuizen heeft Sjoerd Ars benoemd tot nieuwe aanvoerder van NAC Breda. De 31-jarige spits neemt de band over van Michael Dingsdag, die sinds zijn rode kaart in het bekerduel van 22 september met SC Heerenveen niet meer in actie kwam.

'Natuurlijke leider' Ars nieuwe aanvoerder NAC Breda

Ars maakt pas sinds begin dit seizoen deel uit van de selectie van NAC, maar desondanks ziet Dijkhuizen in de van NEC overgenomen clubtopscorer (acht goals) zijn ideale verlengstuk in het veld. 'Ik heb de selectie de afgelopen weken geobserveerd en geconstateerd dat Sjoerd veel aanzien geniet binnen onze selectie. Hij is een natuurlijke leider, die met veel bevlogenheid mensen voor zich weet te winnen. Hij past hiermee in het beeld dat ik van het aanvoerderschap heb', zegt de coach op de NAC-site.

Jelle ten Rouwelaar was tot eind vorig jaar de captain van NAC, maar Dijkhuizens voorganger Robert Maaskant ontnam de clubicoon de band na een reeks fouten. De 34-jarige sluitpost is in de nieuwe pikorde achter Ars de reserve-aanvoerder. Dingsdag is de nummer drie in de hiërarchie in de selectie van Dijkhuizen, die na zijn aanstelling op 25 oktober debuteerde met een 6-1 overwinning op bezoek bij FC Oss.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.