Natrappende Suárez kritisch op Spaanse arbiter

Luis Suárez scoorde zondagavond voor zijn achtste competitieduel op rij bij Barcelona, maar liet zich ook van zijn slechtste kant zien. In de 87ste minuut van het duel met Alavés trapte hij na bij Rubén Duarte (zie video onder).

De 22-jarige verdediger lag al eerder in de clinch met Suárez en in de slotfase sloegen de stoppen door bij de Uruguayaan. Bij een hoekschop van Barcelona hield Duarte de doelpuntenmaker lang vast, waarna Suárez zich loswurmde en Duarte met zijn hak een trap na gaf. Scheidsrechter Ignacio Iglesias Villanueva ontging het incident en dus ontsnapte Suárez (voorlopig) aan een sanctie.

Achteraf ging het bij de ex-Ajacied echter vooral over andere beslissingen van de arbiter. Gevraagd naar of hij de handsbal van ploeggenoot Samuel Umtiti een strafschop waard vond, reageerde hij: 'Dat was lastig te zien, maar waar was mijn penalty dan? Ik had in de eerste helft ook een penalty moeten krijgen.'

Uiteindelijk trok Barcelona na een moeizame wedstrijd aan het langste eind in Camp Nou. Oud-Feyenoorder John Guidetti had de bezoekers in de eerste helft op voorsprong gezet en pas vijf minuten voor tijd had Barça die goal ongedaan gemaakt via goals van Suárez en Lionel Messi (2-1).

Het competitieduel in Camp Nou betekende ook het basisdebuut van Philippe Coutinho. Suárez was achteraf lovend over de Braziliaan, met wie hij ook bij Liverpool samenspeelde. 'Hij was erg goed. Het is altijd lastig wanneer je bij een nieuw team aansluit, maar hij doet het uitstekend. Het team is erg blij met zijn komst.'