Nasri in de penarie door ex, Brenet de beste van Curaçao

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Nasri in de penarie door ex, Brenet de beste van Curaçao

• Twitter maakt meer kapot dan je lief is, zeker als je account in handen komt van je ex. Het is Samir Nasri overkomen. Zijn voormalige vriendin Anara Atanes zorgde dinsdagavond voor gefronste wenkbrauwen bij Nasri's volgers met tweets over de service van het Amerikaanse bedrijf Drip Doctors, dat een foto van de Franse technicus de wereld in had geslingerd.

Nasri liet zich behandelen om weer topfit aan de aftrap te verschijnen in het nieuwe jaar, maar volgens zijn ex zat daar ook een happy ending bij. De tweets zijn inmiddels verwijderd, maar de zaak krijgt mogelijk een staartje. De Spaanse krant El Pais meldt dat er een onderzoek is ingesteld naar Nasri, omdat zijn vitaminekuur bij Drip Doctors mogelijk in strijd is met de dopingreglementen. 'Alleen het feit dat een atleet zo'n kliniek bezoekt, is al verdacht.'

'De Laurentiis is zelfs bereid zijn vrouw te verkopen'
• Als Diego Maradona aan het woord is, doet dat altijd weer het nodige stof opwaaien. De levende legende geeft Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis ervan langs als hij wordt gevraagd naar de gevoelige transfer van Gonzalo Higuaín naar Juventus. 'Hij zag dat Juve een spits nodig had en verkocht hem.' Dat vindt Diego geen goede zaak. 'Zulke beslissingen moet je met je hart nemen.' Over de Maradona-achtige goal van Dries Mertens heeft de Argentijn eveneens zijn bedenkingen. 'Voor mij was het meer een voorzet dan een schot, maar je zou het aan hem moeten vragen. Dries is geweldig. Hij heeft zijn best gedaan om Arek Milik te vervangen.' (Sky Sport Italia)

• Voor Joshua Brenet kan 2016 niet meer stuk. De rechtsback van PSV werd kampioen van Nederland, debuteerde in Oranje en tekende een nieuw contract (foto). Woensdag kwam de kers op de taart. Brenet is in Curaçao uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. Brenet won de Curaçao Sport Ambassador Award in de categorie 'Beste Profvoetballer in het Buitenland'. Hij troefde Richairo Zivkovic (FC Utrecht) en Brandley Kuwas (Heracles Almelo) af.

• Er werden meer prijzen uitgereikt in voetballand. Zo is Cristiano Ronaldo in Dubai opnieuw de winnaar geworden van de Globe Soccer Awards. De 31-jarige Portugees is uitgeroepen tot Speler van het Jaar, maar kreeg ook de Goodwill Award. Ook voorzitter Florentino Pérez en zijn club Real Madrid vielen in de prijzen. Ook de coaches Unai Emery en Fernando Santos konden een award ophalen. Samuel Eto'o en Javier Zanetti kregen een oeuvreprijs voor hun indrukwekkende carrière.

• Telstar-fans hoeven zich geen zorgen te maken, Stefano Lilipaly blijft voorlopig gewoon Witte Leeuw. De middenvelder speelde onlangs met Indonesië op de AFF Cup waar de geboren Arnhemmer het schopte tot de finale. In Indonesië is de middenvelder mede dankzij zijn doelpunt tegen Singapore uitgegroeid tot een ware publiekslieveling.

Het lijkt dan ook een kwestie van tijd alvorens Indonesische grootmachten de weg naar Velsen-Zuid weten te vinden. 'De telefoon staat niet stil. Eigenlijk zouden we na de Kerstdagen de deuren sluiten, maar we hebben de lijnen opengehouden', grapt voorzitter Pieter de Waard (foto) in gesprek met VI. 'Nee, zonder gekheid. Er speelt op dit moment niks. Stefano staat nog een half jaar onder contract. Het liefste halen we de play-offs. Dat levert een omzet van anderhalve ton op. Dat gaan wij voor Stefano niet meer krijgen. Onze kansen op het bereiken van de play-offs zijn met hem aanzienlijk groter dan zonder hem. Ga maar na; nadat hij op het vliegtuig naar Indonesië stapte, hebben wij geen wedstrijd meer gewonnen.'

• Lilipaly houdt de gemoederen al wat langer bezig bij SC Telstar...

• Roda JC Kerkrade heeft met Thanasis Papazoglou eindelijk de zo gewenste versterking voor de spitspositie binnen. Tenminste, dat dacht de club uit Limburg. Als we de social media-kanalen van KV Kortrijk moeten geloven, vertrekt Papazoglou echter niet naar Roda, maar naar NAC Breda, dat ook in het geel-zwart speelt. De NAC-supporters op Twitter zullen bedrogen uitkomen als ze dit onverwachte nieuws gaan controleren. De Griekse spits is toch echt onderweg naar Kerkrade.

• FC Twente is dit seizoen één van de grote surprises in de Eredivisie en dat hebben de Tukkers voor een groot deel te danken aan spits Enes Ünal. De negentienjarige spits heeft halverwege al tien competitietreffers achter zijn naam, maar mocht de Manchester City-huurling ooit een blessure oplopen, dan hoeft zijn club niet lang te zoeken naar een vervanger. Zijn vriendin Lisa Smellers blijkt namelijk ook over een uitstekende techniek te beschikken.

#Relationshipgoals part 2 - Dubai vibes 👌 @lisasmellers

Een video die is geplaatst door Enes Ünal (@enesunal16) op

'Hopelijk was onze beveiliging niet scherp en moest hij de hele tijd handtekeningen uitdelen en heeft hij daarom niets gezien!'
• Liverpool-manager Jürgen Klopp merkte op dat Pep Guardiola één van de aandachtige toeschouwers was bij het duel van zijn ploeg met Stoke City (4-1). De Duitser hoopt dat Manchester City-manager zo druk bezig is geweest dat hij niets wijzer is geworden. Zaterdag staan beide ploegen tegenover elkaar in Manchester.

Guardiola had echter maatregelen genomen om een dergelijk scenario te voorkomen. Verstopt onder een modieus petje hield de Spaanse prijzenpakker zich op de vlakte. Wat daar ook bij hielp was de aanwezigheid van de alomgeprezen David Moyes, die met zijn Sunderland maandag tegen Liverpool speelt.

'Ik denk dat Feyenoord kampioen wordt. Ik gun het ze heel erg. Zeker omdat ze er al sinds 1999 op wachten én vanwege de depressie die anders uitbreekt in Rotterdam en omstreken, als het nu weer niet lukt'
Kenneth Perez ziet Feyenoord als favoriet voor het kampioenschap. De Deense voormalig speler van onder meer Ajax en PSV denkt dat er voor de Rotterdammers een einde komt aan de reeks van zeventien jaar zonder titel. (De Telegraaf)

Khalid Boulahrouz blaast woensdag 35 kaarsjes uit. De verdediger hing in 2015 zijn voetbalschoenen aan de wilgen, maar de noppen van De Kannibaal staan naar verluidt nog steeds in het bovenbeen van Cristiano Ronaldo.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.