'Nare situatie voor Götze tegenover tachtigduizend fans'

Mario Götze keert zaterdag terug naar Borussia Dortmund, waar hij jarenlang furore maakte als aanvallende middenvelder. De huidige speler van Bayern München moet echter wel rekening houden met een stortvloed aan kritiek van de Borussia-aanhangers.

'Nare situatie voor Götze tegenover tachtigduizend fans'

'Als Mario Götze speelt, zal het geen prettige situatie worden met de ruim tachtigduizend fans in Dortmund', verklaarde oud-international Jens Lehmann tegen Sky Sport News. De voormalige Duitse doelman van onder meer Arsenal, Schalke 04 én Dortmund doelt daarbij op de fanatieke aanhang die diens vertrek naar München nog niet is vergeten.

'Mario kan het nemen van de corners maar beter mijden', meent Lehmann. 'De afstand met de fans op de tribunes is namelijk niet groot.' Technisch directeur Michael Zorc van de club uit Dortmund riep de fans eerder al op respectvol om te gaan met de speler die in het verleden vele successen boekte bij Die Borussen. 'Ik verzoek de fans vriendelijk om respect op te brengen voor Mario.'

'Mario heeft in twaalf jaar tijd fantastische wedstrijden gespeeld voor Dortmund', aldus Zorc tegen Bild. Voor Dortmund geldt het treffen van zaterdag als het meest beladen duel in de top van de Duitse competitie. Afgelopen seizoen greep Dortmund door een een superieur Bayern München zowel naast zowel de titel als de Champions League.

Hongerig
Bij Der Rekordmeister uit München heeft Arjen Robben ondanks de blessure van Franck Ribéry alle vertrouwen in een goed resultaat tegen Borussia. Robben liet voor het pikante duel in Dortmund zelfs de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Colombia schieten (0-0). 'Dat was de juiste beslissing. De wedstrijd in Dortmund is belangrijker. We zijn erg hongerig naar de zege', vertelt Robben op de website van de landskampioen.

Ribéry hield een ribblessure over aan de tweede WK-play-off van Frankrijk tegen Oekraïne (3-0 winst) om een WK-ticket, afgelopen dinsdag in Parijs. Dortmund mist vier defensieve krachten. Mats Hummels, Neven Subotic en Marcel Schmelzer moeten allen geblesseerd toekijken. Lukasz Piszczek moet al langer toekijken. Zodoende ontbreekt de gehele viermansdefensie die vorig seizoen in de Champions League-finale uitgerekend van Bayern verloor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen