Napoli zet indrukwekkende reeks voort in Livorno

Napoli bleef in Livorno voor de veertiende opeenvolgende wedstrijd ongeslagen in de Serie A. Fiorentina kreeg een pak slaag op bezoek bij Palermo.

Livorno-Napoli 0-2Napoli won op het oog eenvoudig bij het laaggeklasseerde Livorno, maar de zege kwam niet bepaald eenvoudig tot stand. De gasten waren dank verschuldigd aan doelman Morgan de Sanctis (foto). De keeper keerde met de voet een strafschop van Cristiano Lucarelli en redde later ook uitstekend op een kopbal van Romano Perticone. In beide gevallen slaagde Livorno er ook niet in in de rebound te scoren.

Napoli ontsnapte daardoor aan de gelijkmaker. De gasten waren op slag van rust op voorsprong gekomen via een prachtige volley van Cristian Maggio. In blessuretijd bepaalde Luca Cigarini met een directe vrije trap de eindstand op 0-2. Hij passeerde veldspeler Davide Marchini, die in de goal moest plaatsnemen na een rode kaart voor keeper Alfonso De Lucia. Livorno had op dat moment al drie keer gewisseld. Napoli is de nummer vier van de Serie A, Livorno staat zestiende.

Palermo-Fiorentina 3-0Fiorentina verkeert niet in al te beste vorm en Viola bevestigde dat door op bezoek bij Palermo met liefst 3-0 klop te krijgen. Bij de thuisclub was de negentienjarige Abel Hernández de uitblinker. De Uruguayaan scoorde twee keer. Igor Budan was de maker van het derde doelpunt. Palermo passeert door de zege Juventus en bezet nu de vijfde plaats in de Serie A. Fiorentina zakt naar de negende plaats.