Napoli weet het ook: op Ibrahimovic staat geen maat

Reacties

AC Milan heeft zich gehandhaafd aan kop van de Serie A. Napoli moest op eigen veld zijn meerdere erkennen in Zlatan Ibrahimovic en co.

Napoli weet het ook: op Ibrahimovic staat geen maat
© Pro Shots
Napoli
Napoli
1 - 3
AC Milan
AC Milan

AC Milan houdt de boot nog wat af, het woord kampioen wordt publiekelijk nog niet gebezigd bij de Rossoneri. Toch zullen de Milanese titelaspiraties ongetwijfeld nog meer een onderwerp van gesprek zijn in Italië na de eerste Milanese zege bij Napoli sinds 2010.

De wederopstanding van de gevallen topclub kan niet los gezien worden van Ibrahimovic. De leeftijd lijkt geen grip te hebben op de 39-jarige Zweed, die dat tegen Napoli andermaal onderstreepte.

In de twintigste minuut brak hij met een schitterende kopbal de ban namens Milan. Na een voorzet van Theo Hernández stuurde hij de bal met het hoofd van ruim tien meter knap naar de verre hoek. Hij werd daarmee de vierde speler sinds de invoering van drie punten voor een winst die in elk van de eerste zes wedstrijden van een seizoen scoorde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kort na rust vergrootte Ibrahimovic de marge. Dit keer werkte hij bij de tweede paal met het bovenbeen na voorbereidend werk van Ante Rebic de bal in het Napoli-doel. Daarmee kwam hij dit Serie A-seizoen in de dubbele cijfers na zes duels.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De aansluitingstreffer van Dries Mertens bood na ruim een uur hoop voor Napoli, dat de kansen op een comeback niet veel later weer zag slinken. Tiemoué Bakayoko incasseerde zijn tweede gele kaart van de avond en moest voortijdig de kleedkamer opzoeken.

Milan sleepte met een man meer de zege over de streep. Invaller Jens Hauge maakte in de slotfase een einde aan de onzekerheid, waardoor Milan Sassuolo weer afloste als koploper. Toch was er ook een keerzijde aan het succes, want Ibrahimovic moest in de 79ste minuut naar de kant met ogenschijnlijk een hamstringblessure. Gezien de aanhoudende scoringsdrift van de Zweed zal dat ongetwijfeld ook ter sprake komen als er wordt gesproken over de titelkansen van Milan.

'AC Milan is een moderne topclub aan het worden in een chique jasje'
Hellas Verona
Hellas Verona
0 - 2
Sassuolo
Sassuolo

Sassuolo hield zich staande in top van de Serie A. Maar geluk kon de ploeg van trainer Roberto De Zerbi daarbij niet worden ontzegd. Hellas Verona raakte tot vier keer toe het aluminium en stapte mede daarom als verliezer van het veld. Jeremie Boga en Domenico Berardi maakten het verschil in Stadio Marc’Antonio Bentegodi, waardoor Sassuolo de tweede plaats bezet.

Internazionale
Internazionale
4 - 2
Torino
Torino

Internazionale ontsnapte dankzij een fraaie comeback aan puntenverlies. Torino leek na de 0-2 van Cristian Ansaldi uit een veelbesproken penalty na ruim een uur hard op weg naar een succes in Giuseppe Meazza. Het antwoord van de gastheren liet niet lang op zich wachten. De aansluitingstreffer van Alexis Sánchez bleek de opmaat voor een comeback, die in de slotfase Inter de drie punten opleverde. Want Romelu Lukaku wees met twee goals Inter de weg naar de zege, die door een late treffer van Lautaro Martínez in veilige haven werd gebracht.

AS Roma
AS Roma
3 - 0
Parma
Parma

AS Roma kende met dank aan Henrikh Mkhitaryan een plezierige middag. De Armeense international was de grote man tegen Parma. Met twee spectaculaire goals was hij beslissend in Stadio Olimpico. Na de openingstreffer van Borja Mayoral was het de beurt aan Mkhitaryan de show te stelen. Met dankzij een assist van Rick Karsdorp deed hij dat al voor rust.

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
6
Lazio
38
21
5
12
61-55
+6
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Z. Ibrahimović
Meer over Z. Ibrahimović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.