Napoli vestigt de hoop opnieuw op het oude vertrouwde

Reacties

Terwijl de concurrenten in de Serie A deze zomer alles kopen wat los en vast zit, begint Napoli zaterdag met ongeveer dezelfde as aan het nieuwe seizoen. Trainer Carlo Ancelotti maakt zich op voor een zware vuurdoop, want hij gaat met zijn ploeg op bezoek bij Lazio. Waarom Napoli tijdens een nieuwe aanval op Juventus ook vooral naar beneden moet kijken.

Napoli vestigt de hoop opnieuw op het oude vertrouwde
Lazio
Lazio
1 - 2
Napoli
Napoli

Niet al te veel veranderen lijkt het devies bij Napoli, want ook deze zomer is het succesvolle elftal nagenoeg intact gebleven. Met enkele nieuwe krachten erbij hoopt de club de tweede plek van vorig seizoen te evenaren en in de stoutste dromen zelfs te verbeteren. De grootste verandering bij Napoli was deze zomer de trainer. Maurizio Sarri nam afscheid en tekende bij Chelsea. Voorzitter Aurelio De Laurentiis haalde Carlo Ancelotti binnen. De verwachting is echter niet dat hij veel zal veranderen aan het frivole spel dat de ploeg vorig jaar liet zien.

Het oude vertrouwde is ook dit seizoen aanwezig bij Napoli. Aanvoerder en clubicoon Marek Hamsík, middenvelder Allan, verdediger Kalidou Koulibaly en de aanvallende krachten Dries Mertens, Lorenzo Insigne en José Callejón. Voor een groot deel doet Ancelotti het met de selectie van Sarri, maar er zijn wel wat wijzigingen geweest. Zo haalde de club Fabián Ruiz als opvolger van de naar Chelsea vertrokken Jorginho, trok Pepe Reina naar AC Milan en werd de aanval versterkt met onder anderen Simone Verdi, Amin Younes en de relatief onbekende Vinícius Morais. 

Topvijf transferuitgaven in de Serie A:

Club Aantal aankopen Totale transfersom
Juventus 8 256,9 miljoen
AS Roma 14 136,6 miljoen
AC Milan 10 122,5 miljoen
Internazionale 8 77,5 miljoen
Napoli 9 71,5 miljoen

De vraag is hoe Napoli zich zal weren tegen de met miljoenen smijtende concurrentie. De club zal graag opnieuw de aanval openen op Juventus - afgelopen seizoen was het gat slechts vier punten - maar gezien de activiteit van De Oude Dame op de transfermarkt en de koopwoede van AS Roma, AC Milan en Internazionale moet Napoli zich misschien meer richten op het opnieuw behalen van de tweede plaats. Dat lijkt gezien de moordende concurrentie een reële doelstelling.

Toch wil het aankopen van spelers niet alles zeggen, zoals vorig seizoen te zien was. Milan kocht voor 191 miljoen een compleet nieuw elftal, maar ging af als een gieter en eindigde uiteindelijk op de zesde plaats. Napoli, weer met vertrouwde namen als Koulibaly, Hamsik, Mertens en Insigne, deed lang mee om de titel en werd geroemd om het spel onder Sarri, zelfs door Manchester City-manager Pep Guardiola.

De eerste twee duels in de Serie A zijn meteen een goede test voor Ancelotti en zijn team. Napoli kende een wisselende voorbereiding met zeges op Gozzano, Carpi, Chievo en Borussia Dortmund, maar ging af tegen Liverpool (5-0) en VfL Wolfsburg (3-1). Na de openingswedstrijd tegen Lazio van zaterdag komt een week later Milan op bezoek. Na deze krakers zal het duidelijker zijn of Napoli naar boven of vooral naar beneden moet kijken.

Speelronde 1

Serie A


Za 18 aug. 2018

Zo 19 aug. 2018

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.