Napoli trekt miljoenen uit voor zoon Simeone na jaar van bevestiging

Reacties

Giovanni Simeone mag zich per direct speler van Napoli noemen. De Argentijn werd donderdagochtend gepresenteerd als nieuwste aanwinst door de Italiaanse topclub. Het is het gevolg van een uitermate succesvol seizoen.

Napoli trekt miljoenen uit voor zoon Simeone na jaar van bevestiging

De zoon van Atlético Madrid-trainer Diego Simeone mag met recht een laatbloeier genoemd worden. Op 27-jarige leeftijd zet hij nu pas de stap naar de top van de Serie A. Het is een logische stap na een zeer productief jaar. Afgelopen seizoen schoot hij namelijk zeventien keer raak. Dat deed hij voor het nietige Hellas Verona. Die club huurde hem van Cagliari.

Al een aantal jaren maakt Simeone naam in Italië. Genoa plukte hem zes jaar geleden weg uit Argentinië en direct liet hij zijn voeten spreken. De twaalf doelpunten in de competitie waren reden voor Fiorentina om zeventien miljoen euro weg te leggen. In Florence ging Simeone voortvarend van start met veertien goals, maar stokte de productie in zijn tweede jaar. Na een seizoen met zes doelpunten maakte Cagliari dertien miljoen over naar Fiorentina.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij die club eindigde de Argentijn, goed voor vijf interlands, één keer in de dubbele cijfers. Na opnieuw een matig tweede jaar besloot Cagliari de spits te verhuren aan Hellas Verona. Daar brak Simeone definitief door in de Serie A. Voor Napoli een reden om aan de bel te trekken.

De topclub huurt Simeone voor een seizoen van Cagliari en betaalt daar ruim drie miljoen euro voor. Daarnaast heeft het een optie tot koop bedongen. Als Simeone goed presteert in de top van de competitie is hij door Napoli definitief vast te leggen voor twaalf miljoen euro.

Koopwoede
Daarmee is de koopwoede van Napoli overigens nog niet beëindigd. Volgens diverse Italiaanse media zijn er namelijk nog twee spelers op komst. Tanguy Ndombele zou vandaag eerst medisch gekeurd en daarna gehuurd worden van Tottenham Hotspur. Giacomo Raspadori moet eveneens gekeurd worden, maar lijkt definitief gecontracteerd te worden. Hij komt over van Sassuolo en kost naar verluidt 35 miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.