Napoli stopt sublieme reeks Juventus

Juventus weet weer wat verliezen is. De Oude Dame verloor op bezoek bij Napoli voor het eerst sinds 20 oktober weer een competitiewedstrijd: 2-0. Invaller Dries Mertens vervulde een hoofdrol.

Napoli begon geweldig aan de wedstrijd en had al na tien minuten op een 2-0 voorsprong gestaan, als Gianluigi Buffon niet in zo'n geweldige vorm had gestoken. De doelman van Juventus voorkwam na vijf minuten een treffer van José Callejon en moest vier minuten later weer aan de bak bij een inzet van Marek Hamsik.

Koploper Juventus, dat niet kon beschikken over zijn geschorste topscorer Carlos Tévez, stelde daar weinig tegenover. De openingstreffer van Callejon na een voorzet van Lorenzo Insigne in de 37ste minuut was dan ook verdiend, al zat er aan dat Napolitaanse doelpunt een sterk luchtje van buitenspel.

Ook na rust bleef Napoli beter en met behulp van de lat voorkwam Buffon in de zestigste minuut een doelpunt van Faouzi Ghoulam. De eerste competitienederlaag sinds 20 oktober (4-2 tegen Fiorentina) en de tweede in totaal van dit seizoen hing daarmee in de lucht voor Juventus. Het noodlot voltrok zich daadwerkelijk voor De Oude Dame, want tien minuten voor tijd besliste de thuisploeg het duel via een fraaie treffer van Dries Mertens, die Claudio Marchisio van zich afhield en met een schuiver in de lange hoek raak schoot.

Daarmee kwam voor Juventus een einde aan een reeks van 22 competitieduels zonder nederlaag. Niettemin gaat de ploeg uit Turijn nog altijd ruim aan kop in de Serie A, met elf punten voorsprong op AS Roma, dat wel een wedstrijd minder speelde. Napoli heeft op zijn beurt zes punten minder dan de Romeinen, maar staat stevig derde met een voorsprong van twaalf punten op nummer vier Fiorentina.