Destro opnieuw van grote waarde voor AS Roma

Mattio Destro was zondag opnieuw belangrijk voor AS Roma. Hij scoorde voor de vierde wedstrijd op rij, waardoor zijn ploeg afstand nam van degradatiekandidaat Sassuolo: 0-2.

Sinds Destro na de met 1-0 verloren uitwedstrijd tegen Napoli zijn entree maakte in het basiselftal van Roma, was hij steeds trefzeker. In de gewonnen wedstrijden tegen Udinese (3-2), Chievo (2-0) en Torino (2-1) droeg hij met een doelpunt bij aan de zege. In Sassuolo had hij slechts een kwartier nodig om de openingstreffer tegen de touwen te schieten, na een mooie steekbal van Radja Nainggolan.

Slechts een omstreden beslissing van arbiter Nicola Rizzoli bracht daarna de overwinning van Roma in gevaar. Na 35 minuten leek hij Sassuolo een penalty toe te kennen, nadat Nicola Sansone na minimaal contact met Mehdi Benatia gemakkelijk naar de grond was gegaan. Na een minutenlange discussie met spelers van beide elftallen besloot Rizzoli echter een scheidsrechterbal te geven. In de extra tijd besliste Michel Bastos (ex-Excelsior) de wedstrijd door de 0-2 te maken.

Roma staat nu stevig op de tweede plaats in de Serie A. Het gat naar koploper Juventus bedraagt met nog acht wedstrijden voor de boeg elf punten. Nummer drie Napoli heeft liefst negen punten minder dan de Romeinse club.