Napoli-spelers willen Mertens aan topscorerstitel helpen

Reacties

Tijdens de laatste speelronde in de Serie A staat onder meer de vraag nog open wie zich kroont tot topscorer. De Napoli-spelers gaan er in elk geval alles aan doen om Dries Mertens de Capocannoniere te bezorgen, zo kondigde Lorenzo Insigne aan tijdens een persconferentie.

Napoli-spelers willen Mertens aan topscorerstitel helpen

'We zullen hem proberen te helpen', aldus Insigne. 'Het is aan ons om hem in de positie te brengen van waaruit hij kan scoren. In elk geval zou hij de onderscheiding verdienen, we hopen er allemaal heel erg op.'

Met nog één duel voor de boeg staat Mertens op 27 goals, wat in veel jaren al genoeg zou zijn geweest voor de topscorerstitel. AS Roma-aanvaller Edin Dzeko staat er met 28 doelpunten echter beter voor, terwijl ook Andrea Belotti van Torino (25 treffers) nog niet definitief kan worden afgeschreven.

Mertens en Dzeko strijden met hun club ook nog om de tweede plaats, welke leidt tot deelname aan de groepsfase van de Champions League. Ook in dit gevecht begint de Bosniër in het voordeel, al volgt Napoli op slechts één punt. De ploeg die als derde eindigt, is veroordeeld tot deelname aan de voorronde van het miljardenbal.

AS Roma speelt zondag (aftrap 18.00 uur) thuis tegen Genoa in wat het laatste duel van Francesco Totti voor de Giallorossi wordt. Napoli begint op hetzelfde tijdstip aan de uitwedstrijd tegen Sampdoria. Los van de uitkomst van het gevecht om de tweede plaats kijkt Insigne met een goed gevoel terug op dit seizoen. 'Dit is het sterkste Napoli waar ik in heb gespeeld, hopelijk kunnen we volgend seizoen deze lijn doortrekken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.