Napoli pakt broodnodige punten bij Sassuolo

Napoli heeft uit tegen Sassuolo drie belangrijke punten gepakt. Een treffer van José Callejon maakte het verschil voor de bezoekers: 0-1.

Napoli begon moeizaam aan het seizoen, wat zorgde voor onvrede bij de fanatieke fans. In de laatste drie competitiewedstrijden werd er slechts een schamel punt gepakt en in de voorronde van de Champions League sneuvelde het team van trainer Rafa Benítez tegen Athletic Bilbao.

De slechte prestaties zorgden voor kritiek op het functioneren van Benítez en dus was een resultaat tegen Sassuolo broodnodig. Een mooie aanval zorgde in de 28ste minuut voor een 1-0 voorsprong van Napoli. José Callejon rondde bij de tweede paal af na een goede actie van Gonzalo Higuaín op de linkerflank.

Na rust gaf Napoli, waar Jonathan de Guzman na een uur in het veld kwam voor Marek Hamsik, dit resultaat niet meer uit handen. De bezoekers ontsnapten in de slotfase maar nipt aan de gelijkmaker toen Federico Peluso de lat raakte. Door de minimale zege klimt Napoli naar de achtste plaats op de ranglijst.