Napoli nadert Internazionale na winst tegen Parma

Napoli heeft de derde positie verstevigd na een overwinning op Parma. Hoewel de Napolitanen met een 1-0 achterstand de rust in gingen, werd deze na de hervatting omgebogen in een 3-1 overwinning.

De bezoekers werden opgeschrikt door een pegel van Raffaele Palladino. De aanvaller schoot de bal na een halfuur spelen uit een slecht weggewerkte hoekschop zonder pardon in de rechterbovenhoek. Napoli stelde daar aanvankelijk weinig tegenover en zocht met de achterstand het kleedlokaal op.

De ploeg van trainer Walter Mazzarri kwam beduidend sterker de kleedkamer uit. Marek Hamsik tekende vijf minuten na rust voor de gelijkmaker en enkele minuten later zorgde Ezequiel Lavezzi (foto) met een knappe individuele actie voor de 2-1 voorsprong.

Nadat Parma met tien man kwam te staan door een rode kaart van Daniele Galloppa (de middenvelder kwam onbesuisd in) liep Napoli over de thuisploeg heen. Zonder enige moeite liep Christian Maggio door de verdediging van Parma en bepaalde kort voor tijd de eindstand op 3-1.

Napoli is door de overwinning nummer twee Internazionale tot op een punt genaderd. Parma blijft veroordeeld tot een plaats in de onderste regionen. Foto: VI Images