Napoli nadert AS Roma dankzij uitblinkende Mertens

Napoli is nummer twee AS Roma tot op twee punten genaderd door met 2-0 te winnen van Sampdoria. Grote man bij de thuisploeg was oud-PSV'er Dries Mertens. De Belg nam twee doelpunten voor zijn rekening.

Het team uit Napels moest het in zijn eerste thuisduel in 2014 stellen zonder Pepe Reina. De doelman viel in de wedstrijd tegen Cagliari (1-1) geblesseerd uit. Hij werd, net zoals destijds, vervangen door Rafael. In de aanval kreeg Mertens de voorkeur boven Goran Pandev. Dat bleek een juiste keuze te zijn.

Hoewel het gevaar in de openingsfase van Napoli kwam, met schoten van Mertens en Gonzalo Higuain, was het Sampdoria dat in de veertiende minuut op voorsprong leek te komen.  De treffer van Nenad Krsticic werd echter wegens buitenspel afgekeurd.

Omdat het vizier van Mertens, Higuiain en José Callejón in de eerste helft niet op scherp stond, was de ruststand 0-0. In de tweede helft kwam Napoli alsnog op voorsprong. Higuain leverde na 53 minuten een lage voorzet af vanaf rechts, die door Mertens in de korte hoek werd geschoten: 1-0. Sampdoria was nog binnen het uur dicht bij de gelijkmaker, maar het schot van Manolo Gabbiadini raakte de lat.

Mertens zorgde na ruim een uur spelen ook voor de tweede treffer. De Belg schoot een vrije trap onder de duikende doelman Angelo da Costa door: 2-0. Omdat schoten van Callejón, Lorenzo Insigne en Nicola Pozzi (Sampdoria) niet doeltreffend waren, bleef dat de eindstand. Napoli blijft derde. Nummer veertien Sampdoria kan later op de dag voorbijgestreefd worden door Atalanta Bergamo, dat het dient op te nemen tegen AC Milan.