Napoli bezorgt zijn ex-coach Mazzarri en Inter een nederlaag

Napoli heeft in eigen huis geen fout gemaakt tegen Internazionale. Dries Mertens speelde een belangrijke rol in de 4-2 overwinning van de club die afgelopen week nog werd uitgeschakeld in de Champions League.

Vooral voor rust maakten Napoli en Internazionale er een waar spektakel van in Stadio San Paolo, waar de wedstrijd vooraf vooral in het teken stond van de terugkeer van Walter Mazzarri. De 52-jarige trainer was de voorgaande vier seizoenen werkzaam bij Napoli, maar maakte afgelopen zomer de overstap naar Inter. Opvallend is dat Mazzarri's opvolger Rafa Benítez juist een verleden had bij de Nerazzurri, maar dat was geen groot succes.

Beide trainers zagen vooral een spectaculair kwartier voor rust, maar al na negen minuten had Gonzalo Higuaín de score geopend door een afvallende bal hard binnen te schieten. In de 35ste minuut maakte Esteban Cambiasso gelijk na een slim overstapje van Rodrigo Palacio. Na twee goede acties van Mertens leek de wedstrijd zes minuten later echter beslist te zijn in het voordeel van Napoli.

Fout
Na een actie van Blerim Dzemaili schoot de voormalige PSV-aanvaller 2-1 binnen en twee minuten later tikte Dzemaili van dichtbij de bal in het doel, nadat Inter-doelman Samir Handanovic een schot van Mertens had losgelaten. Een fout van zijn collega aan de andere kant, Napoli-keeper Rafael Cabral, zorgde echter dat de achterstand nog voor rust verkleind werd door Inter. De Braziliaan zat helemaal mis en Yuto Nagatomo profiteerde hier dankbaar van.

Na rust golfde het spel op en neer en was Fredy Guarin het dichtst bij de gelijkmaker. In de 71ste minuut kregen de bezoekers echter een fikse tegenvaller te verwerken, want Ricky Álvarez incasseerde zijn tweede gele kaart en moest vertrekken. Maar ook met tien tegen elf bleef Inter jagen op de gelijkmaker, maar door de man- meer-situatie bleef Napoli redelijk eenvoudig op de been in de laatste twintig minuten. Het werd zelfs nog 4-2 dankzij José Callejón, terwijl invaller Goran Pandev een strafschop miste namens de thuisclub.

Door de overwinning komt Napoli op 35 punten uit zestien duels, waarmee het derde blijft in de Serie A. Koploper Juventus heeft acht punten voorsprong. Internazionale - dat voor het eerst een uitwedstrijd verloor dit seizoen - blijft met 28 punten steken op de vijfde plaats.