Napoli morst tegen trainerscarrousel Chievo, scorende Hateboer baalt

Reacties

Hekkensluiter Chievo heeft Napoli een frustrerende zondag bezorgd. Hans Hateboer beleefde ondanks een goal met Atalanta Bergamo een vervelend avond.

Napoli morst tegen trainerscarrousel Chievo, scorende Hateboer baalt
Napoli
Napoli
0 - 0
Chievo
Chievo

Napoli heeft zondag terrein moeten prijsgeven op koploper Juventus. De formatie van Carlo Ancelotti miste tegen hekkensluiter Chievo te veel kansen en moest daardoor genoegen nemen met een punt. Doelman Stefano Sorrentino hield zijn doel ondanks de nodige Napolitaanse pogingen schoon. Hij bezorgde daarmee Domenico Di Carlo een mooi debuut op de bank van Chievo, dat eerder dit seizoen afscheid nam van trainers Lorenzo D'Anna en Giampiero Ventura.

Lazio
Lazio
1 - 1
AC Milan
AC Milan

Met een onderling verschil van één punt was de vierde plaats de inzet van het duel in Stadio Olimpico. Pas twaalf minuten voor tijd kon een van de twee ploegen het verschil maken, waarbij AC Milan de gelukkige was. De Rossoneri kwamen op 0-1 door een fortuinlijke goal van Franck Kessie, wiens schot door Wallace van richting werd veranderd. Ook na het raadplegen van de videoarbiter wegens vermeend buitenspel van Patrick Cutrone bleef de treffer staan. Het Romeinse slotoffensief leidde in blessuretijd tot de gelijkmaker van Joaquin Correa, die de bal controleerde op de knie en met een volley doelman Gianluigi Donnarumma passeerde. Daardoor blijft Lazio op de vierde plaats blijft staan met één punt voorsprong op AC Milan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Empoli
Empoli
3 - 2
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

Hans Hateboer heeft zijn vierde treffer van het seizoen gemaakt. Maar veel plezier beleefde de Oranje-international niet aan zijn doelpunt. Hij maakte vijf minuten voor rust weliswaar de 0-2 voor Atalanta Bergamo, maar hij stapte het veld met lege handen af. Empoli, dat bij 0-1 een strafschop had gemist, zette de wedstrijd op z'n kop. De aansluitingstreffer van Antonio La Gumina in de 42ste minuut was de inleiding van de wederopstanding, die verder gestalte kreeg door een eigen doelpunt van Andrea Masiello. Na de tweede gele kaart voor Atalanta's Josip Ilicic wegens aanhoudend commentaar op de leiding verpestte Matias Silvestre de avond van Hateboer en Marten de Roon.

Serie A

Stand Serie A 2018/2019

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
28
6
4
70-30
+40
90
2
Napoli
38
24
7
7
74-36
+38
79
3
Atalanta Bergamo
38
20
9
9
77-46
+31
69
4
Internazionale
38
20
9
9
57-33
+24
69
5
AC Milan
38
19
11
8
55-36
+19
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.