Napoli mag dankzij fantastische goal Insigne nog hopen op knock-outfase

Napoli heeft dinsdagavond een belangrijke zege geboekt op Shakhtar Donetsk: 3-0. De Italianen maken daarom nog steeds kans om zich te plaatsen voor de achtste finale van de Champions League.

Shakhtar was in het openingsduel van Groep F in Oekraïne met 2-1 te sterk voor Napoli. Omdat de ploeg uit Donetsk vervolgens ook twee keer won van Feyenoord, hadden de bezoekers aan een gelijkspel in Napels genoeg om zich te plaatsen voor de knock-outfase.

In de eerste helft kregen beide ploegen kansen op de openingstreffer. Namens Shakhtar was Taison dicht bij een doelpunt, terwijl Insigne had kunnen scoren voor Napoli. De kleine Italiaan haalde tien minuten na rust zijn revanche. Napoli bouwde op karakteristieke wijze op, waarna de bal bij de linksbuiten terechtkwam. Die kwam naar binnen en schoot hem vanaf ruim twintig meter stijf in de kruising.

De 26-jarige Insigne toonde daarmee nogmaals het ongelijk van zijn ex-bondscoach aan. Giampiero Ventura liet de dit seizoen in grootse vorm verkerende aanvaller negentig minuten op de bank bij de wedstrijd tegen Zweden, hetgeen hem op veel kritiek kwam te staan. Afgelopen zaterdag schoot Insigne Napoli langs AC Milan (2-1) en dat deed hij dinsdag dus ook tegen Shakhtar. Piotr Zielinski en Dries Mertens (met zijn hoofd) tilden de score in de slotfase nog naar 3-0.

Napoli komt daardoor op zes punten, drie minder dan Shakhtar. Als de Napolitanen hun slotduel in De Kuip winnen en Shakhtar verliest thuis van Manchester City, gaat Napoli door in de Champions League. Bij ieder ander scenario gaat Shakhtar verder en is Napoli veroordeeld tot de Europa League.