Napoli maandenlang zonder 'een van beste linksbacks' Ghoulam

Reacties

Faouzi Ghoulam (26) heeft in het duel tussen Napoli en Manchester City van woensdagavond (2-4) zijn voorste kruisband in zijn rechterknie afgescheurd. Dit bevestigt de Italiaanse club via de officiële kanalen.

Napoli maandenlang zonder 'een van beste linksbacks' Ghoulam

De linksback, tevens sterkhouder van de equipe van Maurizio Sarri, verliet in het Champions League-affiche met Manchester City al na dik een half uur het veld met een knieblessure. Er werd gevreesd voor kruisbandschade en die vrees is nu werkelijkheid geworden.

Napoli stelt dat Ghoulam zijn voorste kruisband in zijn rechterknie volledig heeft afgescheurd. Donderdagmiddag wordt de international van Algerije geopereerd. De ernstige blessure betekent - naar alle waarschijnlijkheid - het einde van een tot nog toe goed verlopen seizoen voor Ghoulam.

Coach Sarri schaarde de Afrikaan al bij de beste linksbacks ter wereld en ziet de afwezigheid van de verdediger als een groot verlies. 'Het is niet makkelijk om Ghoulam te vervangen. Hij is één van de beste backs in Europa, maar we hebben gelukkig onze opties', zei de trainer woensdagavond in gesprek met Italiaanse media.

Eerder scheurde Arek Milik als Napolitaan al zijn kruisband af dit seizoen. Napoli staat derde in de Champions League-groep en heeft een klein wonder nodig om nog te overwinteren in het miljardenbal. De koploper van de Serie A moet zelf twee keer winnen en hopen dat City zijn sportieve plicht doet op bezoek bij Shakhtar Donetsk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.