Napoli maakt einde aan Coppa-sprookje stuntclub Spezia

Reacties

Napoli heeft dinsdagavond als eerste club de kwartfinale van het Italiaanse bekertoernooi bereikt. Spezia, dat eerder al Serie A-clubs Udinese en Palermo uitschakelde, kon na een goede eerste helft niet voor een stunt zorgen: 3-1.

Napoli maakt einde aan Coppa-sprookje stuntclub Spezia

Napoli trad drie dagen na de 2-1 zege op Sampdoria met een veredeld B-elftal aan tegen de ploeg uit de Serie B, die goed weerstand bood tegen de ploeg van de geschorste trainer Maurizio Sarri. Piotr Zielinski zette de thuisclub op eigen houtje al snel op voorsprong, maar Antonio Piccolo trok de stand in de 35ste minuut weer gelijk met een van richting veranderd schot.

Spezia profiteerde daarmee optimaal van de mogelijkheden die Napoli voor rust onbenut liet. Zo raakte Lorenzo Insigne van dichtbij de lat op aangeven van Emanuele Giaccherini, die voor het eerst dit seizoen in de basis begon. Na rust betaalde de Italiaans international het vertrouwen terug met een prachtige volley. Kort daarna tikte Manolo Gabbiadini (foto) de 3-1 binnen na een fraaie assist van Marco Rog.

Gabbiadini lijkt daarmee een afscheid in stijl voor zichzelf te regisseren. De 25-jarige spits scoorde voor de derde keer op rij, maar mag desondanks vertrekken omdat hij niet voldeed als vervanger van de geblesseerde Arek Milik. In de slotfase werd de Italiaan vervangen door winteraankoop Leonardo Pavoletti, die bij zijn debuut voor de nummer drie van de Serie A meteen een enorme kans miste.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.