Napoli laat lonkende koppositie liggen

Napoli heeft zondag verzuimd te profiteren van de onbesliste Serie A-topper Juventus – Internazionale (0-0). Een nieuwe stunt was Benevento niet gegeven.

Napoli – Fiorentina 0-0
Na twee nederlagen op rij – tegen Juventus en Feyenoord – oogde Napoli tegen Fiorentina aan de beterende hand te zijn. De ploeg van trainer Maurizio Sarri, die bij een zege de koppositie zou overnemen van Internazionale, kreeg in de openingsfase kansen via onder anderen Jorginho. Maar Fiorentina herstelde zich van het moeizame eerste kwartier. Dat werd onderstreept door mogelijkheden voor Giovanni Simeone en Marco Benassi. Napoli-doelman Pepe Reina behoedde zijn ploeg voor schade.

In de tweede helft was het Napoli dat de meeste aanspraak maakte op de overwinning. Piotr Zielinski raakte de paal, terwijl de poging van Marek Hamsik net voorlangs ging. Maar de gewenste treffer om af te rekenen met de mindere periode en de koppositie te pakken bleef achterwege. Ook Dries Mertens kon bij een grote kans niet voor de bevrijding zorgen, waardoor Napoli op één punt blijft steken van koploper Internazionale.

Udinese – Benevento 2-0
Een week na het onverwachte succes tegen AC Milan (2-2) was het weer het gebruikelijke resultaat dat Benevento boekte. Keeper Alberto Brignoli, die vorige week de debutant in de Serie A met een goal aan het eerste punt ooit hielp, incasseerde op bezoek bij Udinese weer meer treffers dan zijn ploeg aan de andere kant maakte. In de eerste helft was het pleit al beslecht door goals van Antonin Barak en Kevin Lasagna. Samuel Armenteros kon kort voor tijd de eer voor Benevento niet redden. De voormalig aanvaller van onder meer Heracles Almelo schoot een vrije trap in het strafschopgebied na een opgepakte terugspeelbal echter over.

Chievo – AS Roma 0-0
AS Roma heeft zondagmiddag dure punten verspeeld op bezoek bij Chievo. Met Kevin Strootman in de basis kwamen de Romeinen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Roma verzuimt daardoor in te lopen op Internazionale en Juventus, die elkaar zaterdag in evenwicht hielden. Strootman deed tachtig minuten mee bij de bezoekers, de langdurig geblesseerde Rick Karsdorp ontbrak.