Napoli krabbelt op en frustreert plannen Inter

Reacties

Napoli heeft woensdagavond een flinke stap gezet richting de bekerfinale. Op bezoek bij Internazionale zegevierde de ploeg van coach Gennaro Gattuso, het vroegere AC Milan-boegbeeld dat steeds vaker kan lachen als coach van de Napolitanen.

Napoli krabbelt op en frustreert plannen Inter
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
0 - 1
Napoli
Napoli

De twee ploegen troffen elkaar in de halve finale van het bekertoernooi, maar veel groter kon vooraf het contrast niet. Napoli wilde zoals de laatste jaren bovenin de Serie A meedraaien, maar is bezig aan een dramatisch seizoen. Momenteel staan de Napolitanen elfde in een seizoen dat eerder coach Carlo Ancelotti de kop kostte. Ook Gattuso begon waardeloos, maar de resultaten worden langzaamaan beter.

Hoe anders is het bij Internazionale, dat onder de bevlogen coach Antonio Conte het seriekampioen Juventus écht moeilijk lijkt te kunnen maken. In de competitie gaan die twee ploegen met eenzelfde aantal punten aan kop.

In de eerste helft van het bekerduel was van die verhouding weinig te zien. Napoli kreeg via Dries Mertens en Piotr Zielinski de betere kansen. Internazionale, met uiteraard Stefan de Vrij weer in de basis, zette daar voor rust een mogelijkheid voor Lautaro Martínez tegenover. Uiteindelijk zouden de ploegen voor rust hun kruit droog houden.

In de tweede helft was dat niet zo. Na een klein uur opende Fabián Ruiz de score. De sierlijke middenvelder krulde de bal met zijn favoriete linkerbeen in de verre hoek na een vlotte combinatie met Giovanni di Lorenzo.

Inter probeerde het daarna nog wel, maar ook invaller Christian Eriksen kon de gelijkmaker niet meer op het scorebord krijgen. De eerste nederlaag sinds 10 december (tegen Barcelona in de Champions League) werd daardoor een feit. Op 5 maart wacht de Milanezen daarom een flinke opgave, in Napels moet gewonnen worden om nog kans te houden op de eerste prijs sinds 2011. Toen wonnen de Nerazzurri de Coppa Italia. Napoli is door de knappe zege een stap dichter bij de eerste bekerwinst sinds 2014. Donderdag nemen AC Milan en Juventus het nog tegen elkaar op in het heenduel van de andere halve finale.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.