Napoli bevestigt vertrek van sterkhouder Kim

Reacties

Min-jae Kim gaat al na één seizoen vertrekken bij Napoli. De centrumverdediger uit Zuid-Korea is hard op weg naar Bayern München, Napol-trainer Rudi García bevestigde dit weekend dat zijn werkgever op zoek moet naar een nieuwe verdediger.

Napoli bevestigt vertrek van sterkhouder Kim
© Pro Shots

Kim (26) was het betrouwbare slot op de deur in het sprookjesseizoen van Napoli. De club bereikte de kwartfinale van de Champions League en werd voor het eerst sinds 1990 kampioen van Italië. Kim, die vorig jaar overkwam van Fenerbahçe, miste slechts een handjevol wedstrijden.

'Een coach wil een volledige selectie tot zijn beschikking hebben, maar dat is een utopie', verklapte García op een persmoment bij Napoli. 'We hebben nu wel tijd om een nieuwe centrumverdediger te vinden', doelde de Franse coach op het vertrek van Kim. 'De club is er al een tijdje mee bezig.'

Het is een publiek geheim dat Bayern de volgende werkgever van Kim wordt. Daar komt hij in de defensie te staan met Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui, terwijl ook Ryan Gravenberch onder contract staat in Beieren.

Waar Kim dus zal vertrekken, lijkt het er vooralsnog op dat Victor Osimhen en Kvicha Kvaratskhelia zullen blijven in Napels. 'Natuurlijk heb ik met Osimhen gesproken', aldus García. 'Ik kan je verzekeren dat hij wil blijven, blij is en mooie dingen wil laten zien. Ik hoop dat Kvaratskhelia ons ook gaat helpen bij het realiseren van onze doelstellingen, maar laten we niet te lang bij de individuele gevallen stilstaan. We zullen het als team moeten doen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.