Nagelsmann neemt zorgen weg na schrik bij droomdebuut De Ligt

Matthijs de Ligt heeft zijn officieuze debuut voor Bayern München opgeluisterd met een doelpunt. Ook Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui maakten hun eerste minuten voor Der Rekordmeister.

DC United
DC United
2 - 6
Bayern München

Trainer Julian Nagelsmann had De Ligt de verrassende opdracht meegegeven naast zijn defensieve werk zich ook meer te laten gelden als doelpuntenmaker. De Oranje-international had welgeteld 1,35 minuut nodig om die opdracht al te volbrengen.

De Ligt maakte in de vriendschappelijke wedstrijd tegen DC United na rust zijn entree. Koud binnen de lijnen bracht hij na een corner van Joshua Kimmich de stand op 0-4 in het voordeel van Bayern.

In de 73ste minuut sloeg de schrik even om het hart toen De Ligt aangeslagen op het veld bleef liggen. Nagelsmann, die de Oranje-international wisselde, nam na afloop de onrust weg over zijn aanwinst. 'Hij is niet geblesseerd, maar hij was gewoon moe', verwees de coach naar het zware (reis)programma van De Ligt op weg naar Amerika.

Bayern won het vriendschappelijke duel uiteindelijk met 6-2. Ook de van Ajax overgekomen Mazraoui en Gravenberch maakten hun officieuze debuut voor Bayern. Dat gold ook voor Sadio Mané. De Senegalees luisterde zijn eerste optreden in Duitse dienst op met een treffer na ruim vier minuten. De andere Duitse goals kwamen op naam van Marcel Sabitzer, Serge Gnabry, Joshua Zirkzee en Thomas Müller.