Nagelsmann met zijn miljoenenbank en zijn strijd tegen braafheid

Reacties

RB Leipzig kwam vorige week voortvarend uit de startblokken. Eintracht Frankfurt is de volgende opponent in de Bundesliga. Over het (luxe)probleem van trainer Julian Nagelsmann.

Nagelsmann met zijn miljoenenbank en zijn strijd tegen braafheid
RB Leipzig
RB Leipzig
2 - 1
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Nagelsmann is deze zomer bij RB Leipzig terechtgekomen bij een club met een ander ambitieniveau dan hij gewend was bij 1899 Hoffenheim. Vorige week had hij tegen Union Berlin een arsenaal aan wisselspelers achter de hand dat een waarde van vele miljoenen vertegenwoordigt.

Het rijtje op de bank – Emil Forsberg, Konrad Laimer, Matheus Cunha, Marcelo Saracchi, Ethan Ampadu, Yvon Mvogo, Amadou Haidara en Christopher Nkunku – staat in de boeken voor een slordige 75 miljoen euro, zo becijferde Bild. En Dayot Upamecano en Tyler Adams ontbraken nog. Die staan aan de vooravond van hun rentree.

Gezien de (kleine) fysieke ongemakken in de aanloop naar het duel met Eintracht Frankfurt - aftrap zaterdag 15.30 uur - is die luxe een welkom gegeven voor de trainer, die woensdag van de basisploeg bij de seizoenouverture alleen Timo Werner, Marcel Halstenberg, Marcel Sabitzer en Peter Gulacsi op de training verwelkomde.

De lichte blessures bij de nodige basiskrachten bieden in ieder geval de beoogde reserves de kans zich op het trainingsveld te onderscheiden. De vraag is of er wordt geageerd tegen de bijrollen als iedereen fit en beschikbaar is. Nagelsmann klaagde begin augustus nog over de braafheid van zijn selectie.

Na twee oefennederlagen wees de 32-jarige trainer op het gebrek aan daadkracht van zijn spelers en op het ontbreken van een speler die op het veld het voortouw neemt en niet lijdzaam toekijkt als het verkeerd gaat. Nagelsmann mag dan de luxe krijgen van een sterk bezette bank, hij mist ook nog wat om de uitgesproken ambities echt waar te kunnen maken. Hij zei een speler als Bayerns Thomas Müller te missen.

'Ik denk dat we Bayern München kunnen uitdagen', vertelde hij enkele weken geleden in Kicker. De winst zit vooral in het vergroten van de weerbaarheid van zijn kwalitatief sterke selectie, het kweken van een Thomas Müller. Daarin heeft Nagelsmann zelf de hand. Zijn status van grote trainer in spé moet hij waarmaken.

Speelronde 2 in de Bundesliga


Vr 23 aug. 2019

Za 24 aug. 2019

Zo 25 aug. 2019

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.