Bundesliga-debuut Union Berlin wreed verknald door gehaat Leipzig

Reacties

Het RB Leipzig van de nieuwe coach Julian Nagelsmann heeft het Bundesliga-debuut van 1. FC Union Berlin flink verpest. Al voor rust was het gedaan in Berlijn. 

Bundesliga-debuut Union Berlin wreed verknald door gehaat Leipzig
Union Berlin
Union Berlin
0 - 4
RB Leipzig
RB Leipzig

Voor het eerst in de clubgeschiedenis begon 1. FC Union Berlin aan een wedstrijd in de Bundesliga. In het eigen stadion, An der Alten Försterei, kwam RB Leipzig op bezoek. Zoals in de voorbeschouwing op het Bundesliga-seizoen al gesteld: Union Berlin is het authentieke clubje dat na de val van de Muur jarenlang opgewekt ronddoolde in de lagere afdelingen, met niet meer ambitie dan samen te leven in vrede en geluk. Leipzig is de kunstmatig gecreëerde voetbalclub die met behulp van de geldstromen van het Red Bull-concern in tien jaar tijd van het vijfde niveau doorstoomde naar de top van het Duitse voetbal. De nieuwe ploeg van de van 1899 Hoffenheim overgekomen Nagelsmann is daarmee de meest gehate club van Duitsland.

De fans van 1. FC Union Berlin maakten indruk door een schitterende actie rondom de wedstrijd. Er werden posters gemaakt van overleden fans van de club en door de aanwezige fans getoond in het stadion. Het was deze fans niet gegund om de club in actie te zien komen op het hoogste voetbalniveau van Duitsland en op deze manier konden ze er toch een beetje bij zijn, zo was de gedachte.

Niet alleen qua historie verschillen de clubs enorm van elkaar. Ook qua niveau, zo bleek al snel in de eerste helft. Door goals van Marcel Halstenberg, Marcel Sabitzer en Timo Werner leek een pak slaag aanstaande voor de debuterende ploeg van coach Urs Fischer. Halstenberg, Sabitzer en Werner waren alledrie trefzeker met prachtige schoten en verzorgden zodoende een 0-3 ruststand.

Ook na rust had de ploeg uit Berlijn weinig in de melk te brokkelen. Sheraldo Becker, die deze zomer transfervrij overkwam van ADO Den Haag, mocht het laatste halfuur nog meedoen bij de thuisploeg. De Nederlander, die ook nog geel zou pakken, kon echter niet voorkomen dat de marge verder opliep. Na 69 minuten spelen was het de van Paris Saint-Germain overgekomen Christopher Nkunku die vier minuten na zijn invalbeurt de 0-4 verzorgde. Diezelfde Nkunku had vervolgens de 0-5 op de schoen, maar de paal voorkwam een nog grotere uitslag.

Na de 5-1 overwinning van Borussia Dortmund op FC Augsburg laat ook RB Leipzig zich meteen gelden in de eerste speelronde van de Bundesliga. Nagelsmann en consorten pakken meteen een voorsprong van twee punten op Bayern München, dat vrijdagavond 2-2 speelde tegen Hertha BSC. 

In aanloop naar het Bundesliga-debuut van 1. FC Union Berlin stond VI al uitgebreid stil bij het bijzondere karakter van de voetbalclub uit Berlijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.