Nagelsmann geeft na zege op Oranje duidelijk signaal af over EK-selectie

Reacties

Julian Nagelsmann heeft na de oefenzege op het Nederlands elftal (2-1) een duidelijk signaal afgegeven aan de spelers die deze interlandperiode niet bij de Duitse selectie zaten. Zij zullen er hard aan moeten trekken, wil de bondscoach hen komende zomer nog meenemen naar het EK.

Nagelsmann geeft na zege op Oranje duidelijk signaal af over EK-selectie
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
2 - 1
Nederland
Nederland

Nagelsmann gooide het over een andere boeg, nadat Duitsland in november had verloren van Oostenrijk en Turkije. Deze week waren de resultaten tegen Frankrijk en Nederland een stuk beter, waardoor de 36-jarige trainer weinig aanleiding ziet om nog grote wijzigingen door te voeren in de selectie die hij nu opriep. Daarin zaten diverse debutanten, onder wie VfB Stuttgart-verdedigers Waldemar Anton en Maximilan Mittelstädt.

Grote namen als Leon Goretzka, Mats Hummels en Niklas Süle ontbraken juist, maar de deur staat nog steeds open, erkende Nagelsmann dinsdagavond op zijn persconferentie. 'Maar het is ook duidelijk dat we niet tien andere namen oproepen in de zomer als iedereen fit blijft en zo blijft presteren. En ook niet vijf. Misschien een of twee, plus de geblesseerde spelers. Wie er nu niet bij was, moet vol gas geven. Dat is duidelijk.'

Sané
Leroy Sané kon deze interlandperiode niet in actie komen door een schorsing, maar lijkt wel goede kans te maken op een EK-ticket. 'Hij is uitzonderlijk goed', zei Nagelsmann over de vleugelspits van Bayern München. 'Hij weet wat het betekent om een EK in eigen land te spelen. Ik ben ervan overtuigd dat Leroy zijn kwaliteiten honderd procent in dienst van deze groep stelt. Als hij fit is, zullen we zeker een beroep op hem doen.'

De Duitse media zagen ook dat er voor Nagelsmann weinig redenen zijn om te sleutelen aan de selectie. Van de elf basisspelers tegen Oranje maakte Ilkay Gündogan nog de minste indruk, maar de middenvelder van Barcelona lijkt als aanvoerder zeker van een plek in de selectie. Aan zijn zijde maakte de teruggekeerde Toni Kroos net als Bayer Leverkusen-controleur Robert Andrich wel indruk, net als de tegen Oranje trefzekere Mittelstädt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.