Nagelsmann dankt 'goed opgeleide' ballenjongen na Hoffenheim-stunt

Reacties

Hoffenheim-trainer Julian Nagelsmann complimenteerde zaterdagavond na de 2-0 zege op Bayern München niet alleen zijn spelers, maar ook de ballenjongen die de bal snel in het spel bracht voorafgaand aan de 1-0 van Mark Uth.

Nagelsmann dankt 'goed opgeleide' ballenjongen na Hoffenheim-stunt

'De ballenjongens zijn goed opgeleid', sprak Nagelsmann na afloop op de persconferentie. 'We willen dat ze de bal snel in het spel brengen. Ik wil niet zeggen hoeveel procent van de goal voor zijn rekening komt, maar hij had zeker een aandeel.'

Nagelsmann erkende ruiterlijk dat Vrouwe Fortuna zijn ploeg niet slecht gezind was. 'We waren in alle statistieken slechter dan Bayern, behalve in het aantal doelpunten en in het aantal afgelegde kilometers. We gaven echter weinig kansen weg, waardoor je de zege niet helemaal onverdiend kunt noemen.'

Hoffenheim bezet voorlopig de tweede plaats in de Bundesliga, met één punt meer dan Bayern. De ploeg van Carlo Ancelotti begon aardig aan de competitie na een moeizame voorbereiding, maar incasseerde zaterdag dus een domper.

'We hadden niet veel ruimte. Die probeerden we te krijgen door veel positiewisselingen door te voeren. Dat lukte helaas niet, dat kan gebeuren in het voetbal', aldus Ancelotti, die dinsdag met zijn ploeg Anderlecht ontvangt tijdens de eerste speelronde van de Champions League.

De 1-0 van Mark Uth:

Bekijk de rangen en standen in de Bundesliga

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.