Nacompetitie is even slikken voor FC Emmen: 'Maar zijn tot onze tanden bewapend'

Reacties

FC Emmen pakte uit de laatste twaalf wedstrijden liefst 24 punten en verliet tijdens die serie de directe degradatieplaatsen. Toch sloten de Drenten zondag in Venlo af met een milde kater.

Nacompetitie is even slikken voor FC Emmen: 'Maar zijn tot onze tanden bewapend'
© Pro Shots
VVV-Venlo
VVV-Venlo
0 - 4
FC Emmen
FC Emmen

Zelf deed Emmen wat het moest doen, door het futloze VVV-Venlo met 0-4 te verslaan. Voor rechtstreekse handhaving was het verder afhankelijk van het resultaat bij Willem II - Fortuna Sittard. Die wedstrijd eindigde met een Tilburgse zege (2-1) niet in Drents voordeel. Het gevolg: deelname aan de play-offs om promotie/degradatie, te beginnen donderdag thuis tegen NAC Breda.

Dat terwijl heel Emmen had gehoopt op een extatische bekroning van de wederopstanding die de afgelopen weken al zoveel lof heeft gekregen. Trainer Dick Lukkien trok zich na afloop in De Koel dan ook even terug, om de tegenslag te incasseren en de juiste woorden te vinden voor het aanstaande seizoenstoetje.

'We hadden natuurlijk op rechtstreekse handhaving gehoopt', zei hij vervolgens. 'Op de bank bleven we op de hoogte van wat er in Tilburg gebeurde. We bleven hopen dat de gelijkmaker zou vallen, maar volgens mij heeft het er geen moment in gezeten. Dus gaan we verder. Vanaf nu gaat de focus volledig op NAC Breda, op donderdag.'

Lukkien benadrukte dat het zaak is om de teleurstelling opzij te schuiven en terug te grijpen op de schwung van de afgelopen weken. 'We moeten gewoon verder waar we mee bezig zijn', vervolgde hij. 'Uit de laatste twaalf duels hebben we 24 punten gepakt, dat heeft een heel goed gevoel opgeleverd. Dat moeten we meenemen, waarbij het cruciaal is dat het niet tot gemakzucht leidt.'

Zullen er in de play-offs andere dingen van zijn ploeg gevraagd worden, tegen opponenten die niets te verliezen en alles te winnen hebben? 'Nee', antwoordde Lukkien. 'We moeten gewoon weer een topprestatie leveren en zullen tot onze tanden bewapend zijn.' FC Emmen hoopt Jari Vlak nog klaar te stomen voor het duel met NAC. De middenvelder ontbrak in Venlo als gevolg van de blessure die hem afgelopen donderdag is toegebracht door Lasse Schöne van SC Heerenveen.

Maandag op VI PRO meer over FC Emmen, de premiesoap en de cruciale week die in het verschiet ligt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.